4 redenen waarom mensen goud, zilver, munten, bankbiljetten en postzegels inleveren

Misschien dat er al jaren een postzegelverzameling over wordt gegeven van generatie tot generatie binnen je familie. Of misschien heb je goud of zilver geërfd van je opa en oma. Wat de reden ook is, er zijn mensen die veel goud, zilver, munten, bankbiljetten of postzegels in huis hebben liggen. Sommige mensen vinden het geen fijn idee dat dit zo voor het grijpen ligt in hun huis, daarom zijn hier vier redenen waarom mensen hun goud, zilver, munten, bankbiljetten en postzegels inleveren.  

1. Geld verdienen

De meest voor de hand liggende, maar wel vaak de belangrijkste reden waarom mensen hun goud, zilver, munten, bankbiljetten of postzegels inleveren, is om geld te verdienen. Wanneer je bijvoorbeeld niks met een postzegelverzameling hebt? Of je hebt gewoon geld nodig, dan kun je ervoor kiezen om het in te leveren. Deze items kunnen namelijk vaak voor een hoge prijs worden verkocht aan verzamelaars of juweliers. Al helemaal als ze in goede staat verkeren of een zeldzame of historische waarde hebben.

2. Beleggen

Veel mensen kopen bijvoorbeeld goud, zilver, munten, bankbiljetten en postzegels om hun geld veilig te stellen. Het kan dus worden gezien als een investering. Ze kunnen hun verzameling in de loop van de tijd laten groeien en deze op een later tijdstip weer kunnen verkopen voor een hogere prijs. In plaats van dat je dus belegt in koersen, kun je dus ook beleggen in goud, zilver, munten, bankbiljetten of postzegels.

3. Vermindert de kans op diefstal

Je hebt dus mensen die goud, zilver, munten bankbiljetten en postzegels kopen, omdat ze hiermee willen beleggen. Maar je hebt ook mensen die juist het tegenovergestelde doen. Als je goud, zilver, munten, bankbiljetten of postzegels in je huis hebt liggen die van grote waarde zijn, dan maak je je huis een stuk aantrekkelijker voor dieven. Om dus te voorkomen dat er binnen de kortste keren diefstal bij je thuis wordt gepleegd, kun je je items verkopen bij Feddema Zo kun je de waarde ontvangen in geld en dit veilig op de bank zetten!

4. Opruiming

Een andere reden om goud, zilver, munten, bankbiljetten en postzegels in te leveren is om ruimte te maken of om van ongewenste of ongebruikte items af te komen. Dit kan vooral handig zijn als je bijvoorbeeld een erfenis hebt ontvangen en niet weet wat je met de verzameling moet doen.

Written by