Hoe kun je gewicht verliezen in corona tijden

Steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van een eiwitdieet om gewicht te verliezen. Door de dagdagelijkse drukte en het logische tekort aan tijd, is het vaak moeilijk om consequent en regelmatig naar de sportschool te gaan. Hoewel we allemaal wel weten dat sporten de meest gezonde manier is om af te vallen, is het helaas niet de snelste manier. Dat verklaart dan ook het grote succes van de eiwitdiëten; het is een manier om snel, makkelijk en efficiënt gewicht te verliezen. 

Eiwitten als basis

Een eiwitdieet zoals Be-Slank.nl is gebaseerd op een hoge inname van eiwitten en een zeer lage inname van koolhydraten. Dit leidt er toe dat je lichaam de lichaamseigen vetten zal aanspreken om toch voldoende bouwstoffen vrij te maken. Tegelijk zal je, door de hoge mate van eiwitten, nauwelijks een hongergevoel ervaren. De combinatie van beide factoren is meteen ook de basis van het eiwitdieet. Houd er echter steeds rekening mee dat een eiwitdieet slechts een tijdelijke oplossing is. Zodra je er mee stopt, is er een reële kans dat je te maken krijgt met het jojo-effect. Om dit te vermijden, is het belangrijk om ook je eetgewoontes goed onder de loep te nemen.

Gezond eten

Het eiwitdieet kan dus een goede basis zijn om af te vallen. Het helpt je om snel en makkelijk heel wat kilo’s te verliezen. Om echter op de lange termijn te kunnen genieten van je nieuwe gewicht, zal je er voor moeten zorgen dat je ook op dit gewicht blijft. Omdat het niet verantwoord is om een eiwitdieet eindeloos lang vol te houden, is een aanpassing van je eetpatroon een absolute vereiste. Kijk eens kritisch naar je huidige eetgewoontes en stel vast wat je er best uit kan schrappen of wat er ontbreekt. Een gezonde voeding bestaat onder andere uit vers fruit, verse groenten, veel water en een gevarieerd eetpatroon. Wissel vlees en vis af, kies voor rijst, aardappelen en pasta, en beperk het snoepen (suiker). 

Perfecte combinatie

Door een verantwoorde aanpak kan je op gezonde en efficiënte wijze je ideale gewicht bereiken. Stel een afslankprogramma op met reële doelen. Je kan het dieet starten met bijvoorbeeld eiwitshakes, maaltijdrepen en/of andere afslankproducten en een verhoogde inname van voedingsproducten met een verhoogd eiwitgehalte (bijv. eieren, varkenshaas en zalm). Combineer dit met een aangepast voedingspatroon dat iedere dag moet bestaan uit voldoende verse groenten en fruit. En vergeet niet om minstens 2 liter water per dag te drinken en voldoende te bewegen. Zo kan je afvallen op een gezonde, verantwoorde en snelle manier zelfs in tijden van COVID-19. Corona en afvallen is dus heel goed mogelijk. 

Written by