Hoe kun je jezelf thuis vermaken?

“Ik verveel me”. Heb je dat gevoel wel eens? Heel goed, soms is verveling de beste manier om wat tot rust te komen van alle dagelijks drukte. Maar als je je blijft vervelen, wordt je vanzelf weer onrustig. Dus vandaag kijken we naar manieren om jezelf thuis te vermaken als je je verveelt.

Een computerspel spelen

Er zijn miljoenen spelletjes te doen en dan met name online verkrijgbaar. Het wordt vooral leuk als je een gaming laptop hebt. Maar ook zonder laptop zijn er genoeg (gratis) opties. Hou je van puzzelen, racen, werelden ontdekken, bouwen, schieten, actie, avontuur? Kies een genre en de online zoekmachine doet de rest. Een spel spelen op je smartphone kan natuurlijk ook. Tegenwoordig download je al een game in luttele seconden.

Een puzzelboekje

Het klinkt wat oubollig, maar het werkt echt heel goed. Even verdrinken in een sudoku is een heerlijk tijdverdrijf. Puzzelen is voor alle leeftijden. En het voordeel van zo’n puzzelboekje is dat je altijd kan pauzeren. Heb je ook veel loze momenten op andere dagen, zoals wachten op de bus of trein. Neem je boekje mee en jij hebt heerlijke momenten voor jezelf. Het is trouwens nog goed voor de fitheid van je hersenen ook!

Een klusje doen

We bedoelen niet een heitje voor een karweitje, maar zo zou je het wel kunnen benaderen. Iedereen heeft wel een lijst met klusjes die nog moeten gebeuren. En nu je je toch verveelt kun je maar beter wat nuttigs doen met de vrije tijd. Het kan iets simpels zijn zoals de was ophangen of boodschappen doen. Maar als je echt de hele dag vrij hebt pak je gewoon een wat grotere klus aan, zoals het schilderen van de buitenkozijnen. Hoeveel is een voldaan gevoel jou waard? En over dat heitje gesproken, dan beloon je jezelf achteraf toch gewoon met nieuwe schoenen of wat lekkers. Maar wel pas belonen na een écht klusje, hé. Nieuwe schoenen krijgen na elke keer boodschappen doen gaat wat te ver natuurlijk. 

Knutselen

Ben jij creatief, dan is het heerlijk om wat te knutselen of tekenen. Gewoon maar wat schetsen is leuk, maar echt wat creëren is ook leuk. Bijvoorbeeld een nieuw kastje maken, een kapstok of een moestuintje in de achtertuin. Genoeg ideeën dus. Bedenk je wat je nog nodig hebt, zoals een kapstok of een manier om je racefiets op te hangen. Maar iets randoms ontwerpen wat je niet per se gaat gebruiken is natuurlijk ook mogelijk. Wil je meer ideeën om wat te knutselen of te maken, zoek dan wat gerichter online op bijvoorbeeld kleien, houtwerken of tekenen. 

Verveel je je nog steeds? Dan ben je in ieder geval wel 5 minuten lang vermaakt door het lezen van deze blog.

Written by