festival camping

Hoe kun je op een festival camping slapen?

Een meerdaags festival bezoeken is helemaal te gek, maar op en neer reizen vanuit huis vaak niet te doen. Daarom kiezen veel bezoekers voor een festival camping. Maar onervaren kampeerders vragen zich vertwijfeld af: kun je op een festival camping wel slapen? Het antwoord is: ja, als je goed voorbereid bent. Lees daarom onze tips.

Het fijne aan een festival camping

Kamperen op een festival is een geweldige manier om van je favoriete muziekfestival te genieten, zonder je zorgen te hoeven maken over een dure accommodatie of thuiskomen aan het eind van de nacht. Zowel met als zonder vrienden is een festival camping een goed idee. In je eentje vind je vaak nog wel een lege plek voor jouw tentje. Met vrienden is dat lastiger, want alle vriendengroepen zetten hun tenten bij elkaar, waardoor overal kleine lege plekken overblijven. Maar als jullie dit ook kunnen doen, is het wel zo gezellig!

Tips voor een goede nachtrust

Geen reistijd en meer gezelligheid – de twee belangrijkste redenen om voor een festival camping te kiezen. Maar hoe zit het dan met jouw nachtrust? Hier zijn wat tips over hoe je het beste kunt maken van kamperen op een festival:

1. Neem een comfortabele slaapmat mee

Een slaapmatje van goede kwaliteit maakt het verschil als het gaat om een goede nachtrust op een camping. Zorg ervoor dat je er een kiest die comfortabel en gemakkelijk te dragen is, zodat je er overdag niet mee zit te worstelen. Overweeg eventueel een luchtbed voor extra comfort.

2. Koop een goede slaapzak

Een warme, comfortabele slaapzak is essentieel voor kamperen op een festival. Kies er een die geschikt is voor het temperatuurbereik dat je waarschijnlijk zult tegenkomen, en zorg ervoor dat hij een waterdichte onderkant heeft als je van plan bent hem op de grond te gebruiken. Indien mogelijk, neem er een met ingebouwd muskietengaas zodat je die vervelende insecten kunt vermijden!

3. Speciaal voor de festival camping: pak oordopjes en een oogmasker in

Oordopjes en een oogmasker helpen jou om het lawaai van de camping te blokkeren zodat jij kunt uitrusten. Zorg ervoor dat je extra oordopjes inpakt voor het geval dat jouw oordopjes ’s nachts uitvallen!

4. Neem een kleine ventilator mee

Een kleine, draagbare ventilator kan een redder in nood zijn op warme dagen. Hij houdt je koel en comfortabel in de tent en je kunt hem ook gebruiken om natte kleren of handdoeken te drogen.

5. Pak wat hapjes en drankjes in

Kamperen en een festival bezoeken kan uitdrogend zijn, dus het is belangrijk om voldoende snacks en drankjes in te pakken. Neem genoeg water mee voor iedereen in de groep, en overweeg om wat sportdrank of elektrolytenpoeder mee te nemen om gehydrateerd te blijven.

Welke spullen heb je nodig voor een festival camping?

Ga je een weekendje kamperen op het festivalterrein of op een camping in de buurt? Dan moet je er zeker van zijn dat je de juiste uitrusting hebt. Hier is een checklist van wat je nodig hebt voor een succesvolle kampeertrip:

 • Tent
 • Slaapzak
 • Kussen
 • Campingmatras of -slaapmatje
 • Lantaarn
 • Zaklamp
 • Extra batterijen
 • Toilettasje met deo, haarborstel, tandenborstel, tandpasta, muggenspul, oordoppen en een slaapmasker
 • Ochtendjas of pyjama
 • Klein tasje voor jouw portemonnee, mobiel, festivaltickets, campingkaartje en festivalmunten
 • Powerbank

Neem bovendien voldoende voedsel en water mee. Vergeet geen snacks!

Written by