Alles wat je wil weten over Thunderbird

Vrijwel iedereen maakt gebruik van een mailadress. Echter kan het zijn dat je hier erg intensief gebruik van maakt. Dan ga je vaak in loop van tijd tegen een aantal kleine onhandigheden aanlopen. Wanneer je een bedrijf runt, zijn dit net van die onhandigheden waar je geen tijd voor hebt om het op te lossen. Een manier om hier in één keer vanaf te kunnen komen, is door gebruik te maken van Thunderbird. Echter kent niet iedereen dit programma en is wat uitleg hierover vaak gewenst.

Wat doet Thunderbird?

Thunderbird is een programma dat ontwikkeld is door de mensen van Firefox. Het is een erg sterk alternatief op het gebied van mailen. Met Thunderbird verstuurd en ontvang je ranzendstel mailtjes. Het prettige aan Thunderbird is dat je maar van één programma hoeft te gebruiken voor al je e-mailadressen. Thunderbird maakt het namelijk mogelijk om meerdere verschillende e-mailaccounts in te laten loggen op het programma. Zo kun je hier met zowel je gmail, als outlook mail inloggen.

Hoe werk Thunderbird?

Wanneer je gebruik wilt maken van Thunderbird, zul je eerst het programma moeten installeren. Wanneer je het programma dan voor het eerst opstart, verschijnt er een melding. In de melding wordt er gevraagd of je Thunderbird wilt gebruiken voor je e-mails. Vink aan dat je dit als standaard wilt instellen. Op het moment dat je gebruik maakt van Thunderbird, wordt er gevraagd of je een nieuw e-mailaccount wilt opstarten. Waarschijnlijk heb je al één of meerdere e-mailadressen en is dat niet nodig. Als je aangeeft dat je wilt inloggen met een eigen e-mail, dan start er automatisch een venster op. Het mooie aan Thunderbird is dat je gemakkelijk in kunt stellen hoe je mensen wilt benaderen. Je kunt dus een standaard opzet maken dat altijd gebruikt kan worden bij je mails.

Hoe verstuur ik een mail?

Wanneer je de gewenste mailaccounts hebt toegevoegd, kun je beginnen met mailen. Hierbij is het van belang dat je links het postvak IN vakje selecteert van het juiste e-mail adres. Vervolgens kun je op het knopje opstellen drukken. Er wordt dan een venster geopend waarin jij een mailtje kunt schrijven. Voor de rest verschilt het niet veel met hoe je normaal een mailtje moet versturen. Wanneer je het mailtje en een bijpassend onderwerp hebt ingevuld, kun je linksboven op verzenden drukken.

Gemakkelijk zakelijk en privé reguleren

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, bekijk je regelmatig je bedrijfsmail. Echter komt het vaak voor dat hierdoor de privémail een beetje wordt vergeten. Zo kan het zijn dat je hierdoor veel te lang op een antwoord van je laat wachten. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Door met Thunderbird te werken, zul je hier geen last meer van hebben. Zo kun je je privé mailadres ook aan dit programma toevoegen. Op deze manier heb je alle mailtjes die je moet lezen bij elkaar in de buurt staan. Dit kost over het algemeen een hoop minder tijd.

Written by