Hoe kun je weten welke auto accu je nodig hebt?

Zelf je accu vervangen is helemaal niet zo ingewikkeld als je denkt. Het enige wat je moet weten is hoe je dit voor elkaar kunt krijgen. Wanneer je weet waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste accu voor je auto is het vervangen hiervan een eitje. In deze blog leer ik jou hoe je kunt weten welke auto accu je nodig hebt. Eigenlijk is dit niet zo ingewikkeld, maar toch neem ik je even mee in de wondere wereld van de auto accu’s.

Kijk naar het typenummer

Een van de belangrijkste zaken waar je op moet letten bij het uitzoeken van een nieuwe accu is dat je kijkt naar het typenummer van de accu. Een accu die past kun je gemakkelijk vinden door te kijken naar het merk accu en het type nummer dat je nu hebt. Logischerwijs is het zo dat wanneer je nu een Varta Accu hebt, je er zonder moeite een nieuwe Varta accu in kunt plaatsen. In de accu wereld zijn verschillende modellen en ranges opgedeeld in verschillende namen. Zo heb je bij Varta accu’s met de namen: Varta Blue Dynamic, Varta Black Dynamic en Varta Powersports. Hoewel de namen van deze ranges soms veranderen, veranderen de typenummers bijna nooit. Deze zijn gekoppeld aan din-nummers. Dat is het identificatienummer van je auto. Wanneer je din-nummer overeen komt met het type nummer van de accu zit je altijd goed.

Kenteken

Een andere manier om de juiste accu te vinden voor je auto is door te zoeken op kenteken. Hoewel de compleetheid van de te leveren accu afhankelijk is van de correctheid en compleetheid van de database is dit nog steeds een van de meest gemakkelijke manieren om een juiste accu te vinden. Belangrijk is dan wel dat je shopt bij een webshop die zijn database compleet heeft met zoveel mogelijk merken

Op soort accu

De laatste manier is door te zoeken op het soort accu. Hierbij kun je denken aan een AGM accu, Deep cycle accu of een race accu. Kijk in het boekje van je auto welke soort accu er past. Vervolgens hoef je alleen nog maar naar de polen en de afmetingen van de accu te kijken om te checken of de gekozen accu past in jouw auto.

Succes

Ik wens je heel veel succes bij het uitzoeken van een nieuwe accu voor je auto en hoop dat je iets hebt gehad aan de tips uit deze blog. Succes!

Written by