Hoe kies je de juiste interieurfolie voor jouw ruimte

Het aanschaffen van interieurfolie is voor veel huishoudens dé manier om een nieuwe look te geven aan een ruimte. Of juist om kwetsbare oppervlakken te beschermen tegen krassen en vlekken. Maar hoe kies je de juiste interieurfolie voor jouw ruimte? In deze blog lees je een aantal tips en tricks om je te helpen bij het maken van de beste keuze.

Tip 1: Denk na over de plaats

Allereerst moet je altijd goed voor jezelf bepalen in welke ruimtes je interieurfolie wilt gaan plaatsen. Is dit voor de woonkamer? Of misschien we de keuken? Of toch liever de badkamer? Je kunt je voorstellen dat je bij iedere ruimte weer andere vereisten hebt. Zo zijn er verschillende soorten interieurfolie die speciaal zijn ontworpen voor specifieke oppervlakken. Denk hierbij aan ramen, deuren, meubels en keukenapparatuur. Zorg ervoor dat je een folie kiest die geschikt is voor het oppervlak waarop je het wilt aanbrengen. Als je hierover twijfelt kun je dit altijd navragen aan de leverancier. 

Tip 2: Bepaal de stijl van je ruimte

Zodra je weet wat voor folie je waar wilt gebruiken kun je gaan nadenken over de stijl van de ruimte. Het mooiste is namelijk dat je kiest voor een design en kleur die aansluit op de stijl van de rest van de ruimte. Dit geeft uiteindelijk namelijk het beste resultaat. Wil je een landelijke stijl? Dan doen de hout designs het altijd goed. Ben je meer op zoek naar een moderne uitstraling? Dan kun je kijken naar zwarte folies.

Tip 3: Kies de juiste kwaliteit interieurfolie 

De kwaliteit van de folie is van groot belang. Zorg ervoor dat je een folie koopt van een betrouwbare leverancier en dat deze van hoge kwaliteit is. Goede kwaliteit folie gaat een stuk langer mee. Bovendien beschermt deze folie ook een stuk beter tegen krassen.

Tip 4: Doe-het-zelver, of een professional? 

Als het goed is weet je nu precies welke folie je nodig hebt. Nu is het tijd om te bepalen of je het zelf gaat aanbrengen. Je kunt dit zelf aanbrengen of hiervoor een professional inschakelen. Laat dit afhangen van of je zelf handig bent of niet. Het is zonde als je folie verkeerd aanbrengt en het daardoor onbruikbaar wordt.

Written by