Hoe kun je plastic afval verminderen in de drukindustrie

PVC, ook wel bekend als polyvinylchloride, is een veelgebruikt plastic materiaal in de drukindustrie. Het wordt gebruikt voor allerlei soorten drukwerk, van posters tot tijdschriften en boeken. Helaas is PVC een van de meest giftige en milieu-onvriendelijke materialen die er zijn. Het produceren en het afval van PVC leidt tot grote hoeveelheden plastic afval en vervuiling van onze aarde. Gelukkig bieden PVC-vrije printmedia voor drukwerk een oplossing voor dit probleem.

Duurzaam en milieuvriendelijk

PVC-vrije printmedia zijn gemaakt van duurzame en milieuvriendelijke materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan materialen als papier en katoen. Deze materialen zijn veel minder giftig en hebben een lagere ecologische voetafdruk dan PVC. Bovendien zijn ze veel gemakkelijker te recyclen en zijn ze tevens biologisch afbreekbaar. Hierdoor veroorzaken ze een veel kleinere hoeveelheid afval.

Chemicaliën in printmedia

Een ander belangrijk voordeel van PVC-vrije printmedia is dat ze geen gevaarlijke chemicaliën bevatten die schadelijk zijn voor mens en milieu. PVC bevat onder andere weekmakers, die giftig zijn voor mensen en dieren en schadelijk zijn voor het milieu. Door PVC-vrije printmedia te gebruiken, wordt de blootstelling aan deze chemicaliën verminderd. Betekent dit dan ook een afname van de kwaliteit horen we je denken. Geen zorgen. Tegenwoordig zijn de technieken dusdanig ver ontwikkeld dat de kwaliteit eerder beter is dan pvc dan slechter. Geen excuses meer om over te stappen dus.

Voordeel van PVC-vrije printmedia in de drukindustrie

PVC-vrije printmedia bieden ook voordelen voor de drukindustrie zelf. Duurzame en milieuvriendelijke druktechnieken worden steeds populairder en klanten worden steeds meer bewust van de gevolgen van hun aankopen. Door PVC-vrije printmedia aan te bieden, kunnen drukkers aantonen dat ze bezorgd zijn over het milieu en een duurzame toekomst.

Het moge dus duidelijk zijn dat PVC-vrije printmedia een belangrijke stap zijn in de richting van een duurzamere drukindustrie. Door PVC-vrije printmedia te gebruiken, kunnen we de hoeveelheid plastic afval verminderen, de blootstelling aan giftige chemicaliën verminderen en een bijdrage leveren aan een gezonde aarde voor onszelf en toekomstige generaties. Wie wil dat nu niet?

Written by