Hoe kun je cosmetische artsen goed vergelijken?

Waar botulinetoxine en filler behandelingen de laatste 20 jaar erg populair zijn geworden, zijn het aantal klinieken en behandellocaties ook ‘als paddenstoelen uit de grond geschoten’. Injectables is de verzamelnaam van botulinetoxine, filler en Profhilo behandelingen. Omdat het voor consumenten niet altijd duidelijk is welke behandelingen precies worden aangeboden, met welke merken injectables wordt gewerkt, welke artsen er werkzaam zijn, hoeveel ervaring deze artsen hebben én wat de injectables prijzen zijn van de diverse behandelingen, is Injectablesbooking.nl er voor consumenten.

Injectablesbooking.nl geeft consumenten de gelegenheid om alle artsen en klinieken die injectables behandelingen uitvoeren te vergelijken. Vul je adres in en vergelijk alle artsen en klinieken bij jou in de buurt.

Injectables behandeling

Cosmetische behandelingen met botulinetoxine, fillers en Profhilo zijn al meer dan 20 jaar in opkomst. In de beginjaren waren injectables behandelingen uitsluitend voor BN’ers en high society. Inmiddels zijn er meer dan 500 klinieken, praktijken en behandellocaties waar je terecht kunt voor een prikje botulinetoxine of fillers. In 2020 vinden er naar schatting meer dan 600.000 injectables behandelingen plaats in Nederland. Een enorm aantal, dat betekent dat zeer veel Nederlanders af en toe kiezen voor een cosmetische behandeling. Misschien zelfs wel jouw eigen buurman of buurvrouw. En zij zijn daar over het algemeen erg blij mee. Waar komt de opkomst in populariteit van de injectables behandelingen eigenlijk vandaan?

Botox behandelingen in Nederland

De stormachtige groei in zowel klinieken als injectables behandelingen is te danken aan de populariteit van injectables behandelingen bij consumenten. Botulinetoxine werd in de jaren ’70 ontdekt als niet chirurgische behandelmethode tegen scheelzien (medische term strabismus). Wanneer mensen scheelzien dan zijn te korte, te lange of niet goed functionerende oogspieren daar mogelijk de oorzaak van. Wanneer de dominante oogspier met botulinetoxine wordt behandeld, dan ontspant deze en kan het scheelzien worden gecorrigeerd.

In de jaren ’80 werd botulinetoxine met merknaam Botox als medicijn goedgekeurd. Sindsdien zijn er wereldwijd meer dan 100 miljoen potjes Botox verkocht. Ook andere bekende merken zoals Azzalure en Bocouture hebben indrukwekkende productiecijfers. Botulinetoxine is inmiddels ook wetenschappelijk één van de meest onderzochte medicijnen. Het medicijn wordt gebruikt als rimpelbehandeling, maar ook tegen hyperhidrosis (overmatig zweten), tegen nachtelijk tandenknarsen en in de medische specialismen dermatologie, oogheelkunde, urologie en neurologie. Inmiddels kan worden geconcludeerd dat botulinetoxine bij deskundig gebruik een product met een hoog veiligheidsprofiel is. 

Cosmetische behandelingen

Naast medische behandelingen wordt botulinetoxine natuurlijk veelvuldig cosmetische gebruikt. Na een botulinetoxine behandeling zijn fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels voor 3-4 maanden verleden tijd. Ook fillers zijn de laatste 20 jaar zeer populair geworden. Met fillers kunnen rimpels opgevuld worden, kan afgenomen huidvolume worden herstelt en kan de gezichtscontour worden verbeterd. Voorbeelden daarvan zijn het behandelen van ‘wallen onder ogen’ of lipfillers. Ook worden fillers gebruikt om asymmetrie of littekens te corrigeren. Profhilo is een behandelmethode tegen verslapte huid.

Wanneer je een cosmetische behandeling overweegt, dan is het aan te raden om goed te weten waar je aan begint. Uiteindelijk is het erg belangrijk dat je een goed gevoel hebt na een vrijblijvend consult bij een cosmetische kliniek. Vóór die tijd is het belangrijk dat je alle artsen en klinieken bij jou in de buurt goed hebt vergeleken. Zoek, vergelijk en boek een injectables behandeling op www.injectablesbooking.nl

Written by