Hoe kom je erachter welke vitamines jij nodig hebt?

Voel je je moe of heb je een gebrek aan uithoudingsvermogen? Heb je last van vreemde gezondheidsproblemen die je gewoon niet lijkt op te lossen? Dan kan je dieet een tekort aan bepaalde vitaminen en mineralen hebben. Voor een aantal goede tips over hoe je de juiste supplementen kunt kiezen, lees je het volgende artikel.

Vitaminen en mineralen zijn een geweldige manier om veroudering te voorkomen en het jeugdige uiterlijk en de veerkracht die we in onze jongere dagen hadden te behouden. Naarmate je ouder wordt, heb je de neiging om meer voedingsstoffen in de vorm van vitaminen en mineralen nodig te hebben om je huid zacht te houden, verkoudheid te bestrijden en energie te bevorderen die we veel sneller zouden verbruiken door alleen te vertrouwen op het voedsel dat we eten.

Als je op zoek gaat naar supplementen, zorg er dan voor dat je op zoek gaat naar de supplementen die in hun zuiverste vorm zijn. Vitamine D3 is bijvoorbeeld de zuiverste vorm van dit supplement en D2 is de synthetische versie. Dit betekent dat deze laatste misschien niet zo effectief is en je mogelijk andere resultaten geeft dan je had gehoopt.

Wil je écht gezond leven? Dan is het innemen van probiotica wellicht iets voor jou. Dit zijn speciale supplementen die goed zijn voor de bacterie balans in je lichaam. Onder meer goed voor je darmen en maag.

Drink geen thee of koffie om je vitaminen en mineralen mee in te nemen. Deze dranken kunnen de opname van bepaalde mineralen afremmen. Het is bewezen dat thee de hoeveelheid ijzer die het lichaam opneemt, vermindert. Hoewel is aangetoond dat koffie niet dezelfde effecten heeft, kun je beter geen risico’s nemen.

Kies de juiste vitamine C voor je lichaam

Vitamine C is een van de meest heilzame vitaminen die je kunt innemen. Het bevordert de groei van het weefsel, vermindert het risico op kanker, helpt bij de vorming van bloedcellen en versnelt het genezingsproces. Broccoli, paprika’s, sinaasappels, tomaten en een groot aantal andere voedingsmiddelen zijn allemaal rijk aan vitamine C. Je kunt ook een supplement nemen dat vitamine C bevat.

Er zijn veel groenten en fruit die vol zitten met vitamine C. Als je niet genoeg in je dieet krijgt, kan een supplement een goede keuze zijn. Vitamine C kan helpen bij huidinfecties, maagzweren, acne, verkoudheid en tandvleesproblemen. Verder kan vitamine C helpen bij ADHD, dementie of Alzheimer.

Als je je vitaminen inneemt, zorg er dan altijd voor dat je er iets mee eet. Vitamines op een lege maag kunnen ervoor zorgen dat je je ongemakkelijk voelt en je maag van streek raakt. Je wilt je niet misselijk voelen, maar je wilt je concentreren op de positieve effecten die de vitaminen en voedingsstoffen zullen hebben.

Als je een vrouw bent die menstrueert, kan het zijn dat je je door een laag ijzergehalte uitgeput voelt. Maar liefst 15% van de vrouwen heeft een laag ijzergehalte dankzij de menstruatie. Zorg ervoor dat je met je huisarts praat over het feit dat je getest bent om er zeker van te zijn dat je ijzergehalte goed is, en als dat niet het geval is, krijg je een supplement.

Gezonder leven met de juiste supplementen

Zoals je kunt zien, kan het belang van het gebruik van de juiste voedingssupplementen niet worden overschat. Door bepaalde vitaminen en mineralen aan je dieet toe te voegen, kun je jezelf een energieboost geven en je lichaam helpen sterk en gezond te blijven. Houd deze informatie in gedachten voor je volgende shopping trip.

Written by