juiste boxspring kiezen

Hoe kun je de afmeting bepalen van een boxspring

Ben je op zoek naar een boxspring? Dan kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet, aangezien er zoveel keus is. In dit artikel geven we je enkele handige tips over de afmetingen van een boxspring om je klein beetje op weg te helpen bij je keuze. . 

De afmetingen

Om de selectie al een stuk kleiner te maken, is het allereerst belangrijk dat je kiest welke afmeting boxspring je wilt hebben. We kennen de volgende afmetingen:

Breedte

1 persoons boxspring: Deze bestaat uit de afmetingen 70 cm (het kleinst), 80 cm (middel) en 90 cm (grootst) 

Twijfelaar: Wil je geen 1 persoons boxspring, maar ook geen 2 persoons boxspring? Dan kun je er tussenin gaan zitten met een twijfelaar boxspring. Deze is 120 cm breed. 

2 persoons boxspring: Deze begint met 140 cm (kleinst), dan 160 cm(middel) en dan 180 cm(grootst)

Nu is het natuurlijk lastig om te bepalen welke afmeting je moet hebben. Je hebt namelijk voor iedere categorie meerdere keuzes. 

Daarom willen we je de volgende tip meegeven. Een boxspring is duur, dus koop liever een te grote boxspring dan een te kleine. Let wel op de ruimte van je slaapkamer! Leef je in een klein studenten flatje dan kun je beter een goedkope 1 persoons boxspring kopen en later nog eens een echte kwalitatieve grotere boxspring kopen. 

Woon je op jezelf en denk je erover om een 160 cm boxspring te kopen, maar heb je ook genoeg ruimte voor een 180 cm boxspring? Dan raden we je toch aan om de 180 cm te kopen. Stel je voor dat je in de toekomst een partner krijgt met wie je samen wilt slapen, dan is een 160 cm toch nog wel krap. Sommige mensen vinden dit juist fijn, dus ga ook na wat jouw eigen wensen zijn en ga niet blind van ons advies uit. 

Lengte

Over de lengte van een boxspring kunnen we redelijk kort zijn. We kennen een standaard maat van 200cm. 

Ben je langer dan 185 cm of houd je van veel ruimte? Kies dan voor een 210 cm. Ben je langer dan 195 cm of houd je gewoon van veel ruimte? Kies dan voor de 220 cm lange boxspring. 

Written by