Muurschildering

Hoe kun je de muren in jouw woning aankleden?

Muurschildering

Zijn de muren in jouw woning nog een beetje saai? Of wil je iets anders om de muren in jouw huis op te vrolijken, maar weet je niet zo goed hoe? In dit blog geef ik je een aantal leuke tips om de muren in jouw woning op te pimpen.

Muurschilderingen

Met een klein schilderijtje wordt het probleem van een kale muur nog niet echt opgelost. Maar heb je weleens nagedacht over een muurschildering? Met een muurschildering in huis kun je hele gave dingen doen om het weer op te vrolijken. Bedenk dan altijd wel goed wat er past bij de rest van het interieur en wat je uiteindelijk op de muur geschilderd wil hebben.

Muurschildering

Muurschilderingen zijn er in heel veel soorten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een grote muurschildering die de hele muur opvult, maar een kleinere en wat subtielere schildering kan ook al een hele verandering zijn. Het is maar net waar jouw eigen voorkeur naar uitgaat. Een muurschildering dat de hele muur opvult kan misschien wat druk overkomen, maar als de rest van het huis rustig ingedeeld is, kan dit zeker een aanwinst zijn. Wat je uiteindelijk op de muur wilt laten schilderen hangt helemaal af van jouw smaak. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een landschap, een plant, een dier of zelfs een portret.  

Graffiti muurschilderingen

Heb je weleens nagedacht over een graffiti muurschildering? Vaak wordt er dan gedacht aan vandalisme op straat, maar graffiti kan een onwijs gave eye-catcher in huis zijn. Het kan zorgen voor extra persoonlijkheid en een gave uitstraling van je woning. Als je zelf een beetje creatief bent, kun je een eigen ontwerp bedenken en dit uittekenen op papier. Ben je daar niet zo goed in? Dan kun je natuurlijk altijd iemand inhuren die voor jou het ontwerp op papier gaat zetten. Wel zou ik je adviseren om sowieso een graffiti artiest in te huren en het niet zelf op de muur te gaan spuiten. Er komt namelijk echt wel wat vakmanschap bij kijken en de meeste graffitispuiters hebben er jaren over gedaan om op het niveau te zijn waar ze nu staan.

Graffiti muurschildering

Als je een graffitispuiter gaat inhuren, kun je bijvoorbeeld vragen naar zijn portfolio om te kijken of zijn stijl past bij wat jij op jouw muur in huis wilt hebben. Mocht je nou na verloop van tijd uitgekeken te zijn op de wandschildering, maak je dan geen zorgen. Met het juiste anti graffiti coating product kun je de graffiti gemakkelijk verwijderen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een graffiti kunstwerk op een doek of canvas te laten maken. Stel dat je het dan in de woonkamer zat bent, kun je het alsnog in de slaapkamer ophangen bijvoorbeeld. 

Muurstickers

Met muurstickers kun je heel snel een andere sfeer creëren in een kamer. Muurstickers kun je in vele ruimtes in je huis gebruiken. Zo heb je hele gave muurstickers voor in kinder- en babykamers, maar ook voor in je slaapkamer en woonkamer kun je geve gave muurstickers bestellen. Muurstickers zijn er in diverse soorten en maten. Zo heb je tekst muurstickers en stickers in allerlei vormen en figuurtjes. Tegenwoordig heb je ook muurstickers met een 3D effect. Let er bij muurstickers wel altijd even op dat de ondergrond glad, schoon en droog moeten zijn. 

Muursticker

Fotobehang van schilderijen en kunst 

Met fotobehang kun je met gemak jouw favoriete sfeer in huis creëren. Het is geschikt voor elke kamer in huis. In de slaapkamer is het bijvoorbeeld heel gaaf om een foto van een bos neer te hangen. Dit werkt namelijk kalmerend en bevordert je nachtrust. In de woonkamer is het bijvoorbeeld heel gaaf om de skyline van jouw favoriete stad neer te hangen. 

Fotobehang

Als je een goede kwaliteit behang wilt, kun je het beste kiezen voor vliesbehang. Vliesbehang is namelijk heel sterk, scheurt en krimpt niet en daardoor is het heel makkelijk om de banen tegen elkaar aan te schuiven als je ze gaat ophangen. 

Saaie witte muren vervangen door een leuk kleurtje

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de strakke witten muren een kleurtje te geven. Dit kan al een heel verschil maken om meer sfeer in huis te creëren. Heb je bijvoorbeeld een groen vloerkleed onder de bank liggen? Dan kan het onwijs tof zijn om de muur achter de bank ook een groen tintje te geven. Groen is trouwens makkelijk te combineren met allerlei andere kleuren, dus zo hoef je niet meteen alle accessoires te vervangen.  

Written by