Hoe kun je de natuur in huis halen

Ondanks dat je binnen zit is het fijn om een natuurlijk gevoel te hebben. Planten, houtlook, dieren en dat soort dingen. Het is een veelgehoorde vraag. Hoe kun je een natuurlijke sfeer creëren, zodat je je knus binnen toch een ook beetje buiten waant.

Droogbloemen

Droogbloemen zijn een hele goede toevoeging voor elke woonkamer. Door het gedroogde effect zijn de kleur wat rustiger en blendt het mooier in je interieur. Wil je liever geen kleur, kies dan voor gedroogde pampas pluimen. Dit geeft een zachte natuurtint en past letterlijk overal bij. Pampas pluimen zijn vaak van Nederlandse bodem en daardoor erg goed verkrijgbaar. Het is helemaal hip. Daarnaast bloeit pampas in oktober, dus tegen de tijd dat jij meer binnen vertoeft is de pampas weer goed verkrijgbaar.

Groene wand

Een groene wand geeft echt de uitstraling alsof je in de tuin of in het park zit. Een groene wand zorgt daarnaast voor extra zuurstof in huis en kan je volledig naar eigen smaak inrichten. Denk aan vetplanten, mooie siergrassen of andere planten die je goed binnen kunt houden. Leuk ook als achtergrond voor je zoom meetings op je thuiswerkdag. Het voordeel van een groene wand is dat je specifiek een hoek van de kamer kunt vergroenen. 

Van klein naar groot

Varieer kleine planten met grote potten met grote planten. Op die manier wissel je af en profiteer je over van dat natuurlijke gevoel. Van subtiel plantje op de koffietafel naar grote monstera in de hoek. 

Speel met vormen

Iedere plant heeft andere bladeren. Deze unieke vormen kun je speels toepassen in jouw interieur. Kies dus niet alleen voor klassieke bladeren, maar koop ook wat varens, cactus of een vetplant. Het voordeel van planten is dat je het hele strakke een beetje uit je woonkamer haalt. Dat doe je dus vooral door verschillende soorten planten te gebruiken.

Geniet van elk seizoen

Als je het handig toepast bloeit er iedere maand een andere plant. Leuk als niet alles tegelijk komt, maar juist periodiek een andere plant die prachtig tot zijn recht komt. Dit kunnen klassieke bloemen zijn, maar ook verkleuring van de bladeren van planten.

Written by