puppy in de auto

Hoe kun je een puppy in de auto meenemen?

Voor je pup zijn veel dingen spannend. En dat is natuurlijk logisch: alles is nog nieuw voor hem! Toch kan het vaak nodig zijn om je puppy in de auto mee te nemen. Je moet je pup natuurlijk van de fokker naar huis rijden, maar misschien ook wel naar de dierenarts en de puppycursus. Daarna blijft de auto belangrijk als je je viervoeter een keer naar een oppas moet rijden, of je een keer op een nieuwe locatie met hem wilt wandelen. Wat het ook is, het is belangrijk dat je je pup veilig vervoert. Maar hoe doe je dat? Wij leggen het je uit!

Puppy veilig in de auto vervoeren 

Je puppy in de auto vervoeren moet natuurlijk vooral veilig zijn, voor jezelf maar natuurlijk ook voor je pup. Als je met zijn tweeën bent, kan de persoon die niet rijdt de puppy op zijn schoot houden tijdens de rit. Om er zeker van te zijn dat je hondje niet plotseling van je schoot springt, hou je hem tijdens de rit lichtjes vast. Je kunt de pup ook in een kartonnen doos vervoeren op je schoot. Dan heeft hij genoeg ruimte om heen en weer te lopen maar is hij wel veilig. Zorg ook even dat er een zachte doek of deken op je schoot of op de bodem van de kartonnen doos ligt. Als je puppy zenuwachtig is kan hij zomaar gaan plassen, vooral als hij nog niet zindelijk is. Je pup zou ook zomaar wagenziek kunnen worden. Heel begrijpelijk, maar het is dan natuurlijk fijn als je hondje op een deken zit!

Een puppy in de auto kan nog wel eens wagenziek worden. Mocht je pup iedere rit wagenziek worden, overleg dit dan met de dierenarts. Misschien kan de dierenarts pilletjes voorschrijven tegen wagenziekte. Soms helpt het ook als je je hondje voor de rit even geen eten geeft, zodat de kans kleiner is dat hij misselijk wordt.

Als je je pup in je eentje vervoert, moet je wat beter oppassen. Zet je pup in een bench om te voorkomen dat hij valt of door de auto heen gaat lopen. Koop een speciale autobench voor het veiligste en meest comfortabele resultaat.

Puppy in de auto: laat hem eerst even wennen 

Misschien is je hondje al één keer in de auto geweest: toen hij werd opgehaald bij de fokker. Maar dat betekent niet dat hij al gewend is aan autoritjes. Het beste is om je puppy daarom eerst even aan je auto te laten wennen terwijl de auto stilstaat. Laat hem rustig rondsnuffelen en geef hem een klein hondensnoepje als hij rustig gaat zitten in de auto. Laat hem ook even aan de hondenbench wennen als je die hebt, want dit kan ook spannend zijn voor je pup.

Zorg er daarna voor dat je eerst een paar ritjes maakt naar leuke plekken, zoals het strand of een bos. Het is belangrijk dat je hond een positieve associatie heeft met de auto. Als je je puppy alleen in de auto meeneemt als hij naar de dierenarts moet, loop je het gevaar dat je hem op den duur de auto niet meer in krijgt. Dit komt doordat hij dit associeert met de dierenarts. 

Written by