Hoe kun je EPDM dakbedekking aanleggen?

EPDM is een populaire soort dakbedekking, maar hoe leg je dit nou eigenlijk? Gelukkig is dat heel simpel en is de kans groot dat jij dit zelf gewoon kunt. Begin met het dak in rechthoeken of vierkanten op te delen, en meet dan hoeveel EPDM je nodig hebt per vorm. Heb je de EPDM op maat gesneden? Rol het materiaal dan uit over je dak, en laat het hier minstens een uur zo liggen om z’n oorspronkelijke vorm terug te krijgen. Vouw de EPDM vervolgens terug, en breng speciale EPDM lijm aan. Dit doe je in lijnen op het dak. Vouw het materiaal opnieuw terug, en druk het goed aan zodat het zonder ophopingen op het dak ligt. Klaar!

Wat is EPDM dakbedekking eigenlijk?

EPDM is een dakbedekking die vooral veel gebruikt wordt op platte daken. De naam van de bedekking verwijst naar het materiaal waarvan het is gemaakt: ethyleen, propyleen, dieën en monomeer. Deze vier grondstoffen zijn allemaal synthetische rubbersoorten, die juist samen zorgen voor de perfecte dakbedekking.

De grootste voordelen van EPDM dakbedekking

De reden waarom EPDM dakbedekking zo populair is, is omdat het relatief goedkoop is en jaren lang meegaat. Wanneer het op de correcte wijze is gelegd, kan het meer dan veertig jaar blijven liggen. Daarnaast is de bedekking makkelijk te leggen, waardoor het voor veel mensen een nog betaalbaardere optie is. Ze hoeven zo geen bedrijf in te huren, maar kunnen hun dak zelf bekleden, wat weer geld bespaart. Is de EPDM bedekking eenmaal gelegd? Ook dan kun je ervan uit gaan dat het je weinig tijd kost, doordat de vier soorten rubber geen schimmels op plantjes doorlaten. Hierdoor hoef je het dak hooguit een keertje te sproeien, wanneer het toch wat vies is geworden.

Written by