ontspannen in de natuur

Hoe kun je ontspannen in de natuur?

Ritselende bladeren onder je schoenen, wind die door je haren waait en de geur van echt buiten in de natuur zijn. Dit klinkt bijna als de introductie van een nieuwe natuurdocumentaire. Maar ook in eigen land hebben we mooie natuur waar veel uit te halen valt. Even een wandeling door de duinen, het bos of over het strand brengt al veel positiefs teweeg. Of je nu zoekt naar mentale of fysieke ontspanning, de natuur is altijd de juiste plek om dit te zoeken. In dit blog lees je 3 manieren om tot ontspanning te komen in de natuur.

Wandelen is goed voor je lichaam

Tijdens een wandeling door de natuur breng je je lichaam in beweging. Dit draagt niet alleen bij aan je fysieke gezondheid, het bevordert ook je geestelijke en mentale gestel. Je hoofd ontspannen en je gedachten verzetten gaat het makkelijkst wanneer je buiten bent. Zo kom je bij een wandelcoach opleiding helemaal tot jezelf in de natuur. Bij deze opleiding leer je hoe je de natuur inzet om tot fysieke, geestelijke en mentale ontspanning te komen. Als je dacht dat je dagenlang moet buffelen in een sportschool om tot ontspanning en gezondheid te komen, heb je het mis. Een wandeling door de natuur doet al wonderen. En het leuke aan zo’n opleiding is dat je vervolgens de dingen die je geleerd hebt kunt toepassen op anderen. 

Groen ontspant

Het klinkt misschien gek, maar het zien van groen vermindert stress. Met groen bedoelen we hier de bladeren aan de bomen, het gras onder je voeten en de bloemen in de wei. Natuur straalt rust uit en deze rust vloeit vervolgens door naar jou. Zoek voor je wandeling dus een natuurgebied op waar je weg bent van de bewoonde wereld. Even lekker diep inademen als je buiten in de natuur staat laat jou volledig ontspannen. Zo kom je dicht bij wat echt belangrijk is. Zorgen uit het dagelijkse leven worden even vergeten en je komt terug bij de vraag wat nu écht belangrijk is. Dit is een hele mooie en eenvoudige manier om tot rust te komen in de natuur. 

Samen is beter dan alleen

Hoewel iedereen wel eens behoefte heeft aan alleen zijn, is de natuur opzoeken met z’n tweeën juist een aanvulling. Zo bespreek je wat er in je omgaat en hoef je niet te blijven malen in je eigen hoofd. Het is ook mogelijk om je wandeling te gebruiken als klaaguurtje. Klagen tegen jezelf heeft niet zoveel zin. Ga er dus op uit met een vriend, vriendin of familielid en klaag bij hen. Als dat eenmaal de wereld uit is, kan het ontspannen in de natuur pas echt beginnen. Daarnaast is het natuurlijk ook gezellig om samen op pad te gaan. Samen is toch echt beter dan alleen!

Written by