man met grijs haar

Hoe kun je grijs haar verven?

We krijgen allemaal grijze haren. Toch willen veel mensen dat niet. Vraag jij je ook af: hoe kun je grijs haar verven? Lees dan snel verder.

1. Ter info: wat is grijs haar?

Grijs haar is gewoon het resultaat van het vervagen van jouw natuurlijke haarkleur. Dat gebeurt na verloop van tijd. Het aantal pigmentcellen in jouw haarfollikels neemt geleidelijk af naarmate je ouder wordt. Dit veroorzaakt het grijzingsproces.

Wanneer verschijnt grijs haar?

De gemiddelde leeftijd waarop mannen grijs worden is 35, terwijl vrouwen beginnen te vergrijzen als ze begin 30 zijn. Het is echter niet ongewoon dat mensen van in de 20 al een paar grijze haren zien.

Kun je het voorkomen?

Helaas is er geen zekere manier om te voorkomen dat je grijze haren krijgt. Sommige mensen geloven echter dat bepaalde keuzes in levensstijl, zoals roken en blootstelling aan zonlicht, het vergrijzingsproces kunnen versnellen.

2. De beste kleurstoffen voor grijs haar

Je kunt grijs haar dus niet voorkomen. Maar wel verbergen door grijs haar te verven. Maar dat is lastiger dan het klinkt. Grijs haar is namelijk erg moeilijk te kleuren, dus het is belangrijk om een kleurmiddel te kiezen dat speciaal voor dit doel is ontworpen.

Een van de beste kleurstoffen voor grijs haar is Clairol’s Age Defy Hair Color. Dit product belooft 100% dekking van grijs haar en komt in een breed scala van natuurlijk ogende tinten. Een andere goede optie is L’Oreal Paris Superior Preference Glam Grays, dat een grijsdekking van salonkwaliteit biedt.

3. Hoe grijs haar te verven?

Thuis grijs haar verven is een lastige zaak. Omdat grijs haar zo resistent is tegen kleur, kan het moeilijk zijn om een gelijkmatige dekking te krijgen zonder de hulp van een professional.

Als je beslist om jouw grijze haardos thuis te verven, volg dan zorgvuldig de instructies op de verpakking van de haarverf en zorg ervoor dat je de kleur niet te veel bewerkt. Het is ook belangrijk om een zachte shampoo en conditioner te gebruiken na het kleuren van je haar. Want agressieve detergenten kunnen niet alleen vuil en olieophopingen, maar ook de kleurstof verwijderen.

4. Geverfd grijs haar onderhouden

Met verven alleen ben je er nog niet. Je moet ook geverfd grijs haar onderhouden. Anders blijft de kleur niet zitten. We raden aan om één keer per week een paarse shampoo en conditioner te gebruiken, omdat paarse pigmenten ongewenste geeltinten in grijs haar teniet doen.

Gebruik tussen de paarse wasbeurten door een sulfaatvrije shampoo en conditioner om de grijze kleur te behouden. We raden ook aan om leave-in behandelingen en hittebeschermers te gebruiken op geverfd haar om het gezond en gehydrateerd te houden.

Written by