Hoe kun je zien of een ei nog goed is?

Hoe kun je zien of een ei nog goed is

Hoe kun je zien of een ei nog vers is, zonder het te breken? In dit blog geef ik je een super handige (en makkelijke!) tip om te zien of jouw eieren nog goed zijn.

Handige tip om te zien of jouw ei nog goed is

Vaak als je een doosje eieren koopt, staat daar een ‘tenminste houdbaar tot’ datum op. Echter betekent het natuurlijk niet dat na die datum je eieren niet meer goed zijn. Maar hoe kun je nu eigenlijk zien of een ei nog goed is? Probeer deze handige truc en je hoeft nooit meer eieren weg te gooien terwijl ze eigenlijk nog goed zijn!

Wat je nodig hebt om te zien jouw eieren nog goed zijn

Het enige wat je nodig hebt om te zien of een ei nog goed is zonder deze te breken, is een ei, een kom (of glas) en water. Leg het rauwe ei in een groot glas met water. Als het rauwe ei op zijn kant op de bodem blijft liggen, dan is er niks aan de hand en kun je met een gerust hart het ei eten. Blijft het ei op de bodem liggen, maar staat het ei rechtop? Dan kun je het ei nog wel eten, maar het ei is al wel wat ouder. Het ei is dan ongeveer een à twee weken oud. Drijft het ei meteen naar boven? Dan is het ei niet goed meer en kun je het beter weggooien. Het ei is dan namelijk bedorven.  

Written by