Hoe moet je een kunstkerstboom opzetten?

De feestdagen komen er weer aan en zo mag binnenkort de kunstkerstboom ook weer uit de kast gehaald worden! Heerlijk de kerstboom optuigen en decoreren, maar hoe kun je eigenlijk het beste een kunstkerstboom opzetten? In dit blog leg ik het je stap voor stap uit.

1. Begin met de voet van de kunstkerstboom

Haal eerst alle onderdelen van de kunstkerstboom uit de verpakking en leg alles neer op de grond. Vouw vervolgens de voet uit elkaar en zet de stam daar op. De top van de kunstkerstboom heeft vaste takken en kun je gelijk op de stam haken. Buig de takken van dit bovenste deel naar beneden en geef de top van de kunstkerstboom vorm. 

2. Vervolgens kun je takken in de stam klikken

Elke tak heeft een gekleurd stickertje. Als je bijvoorbeeld een tak met een rood stickertje hebt, moet je op de stam kijken welke ring een rode kleur heeft. Als je de juiste kleur ring op de stam hebt gevonden, kun je alle rode takken in de ring haken. Tip: het is het makkelijkst om bij de hoogste ring te beginnen als je de kunstkerstboom gaat opzetten. Druk de haak hard aan als je deze in de ring hebt gehaakt. Zorg er wel voor dat je eerst alle flexibele takken uitgevouwen hebt en buig de takken een klein beetje naar boven voor, zodat de kunstkerstboom niet te onderscheiden is van een echte kerstboom. 

3. Gaten opvullen voor een realistisch effect

Als elke tak in de juiste ring is gehaakt, kun je de boom van veraf even gaan bekijken. Waarschijnlijk ga je dan op een aantal plekken wat gaten zien. Deze gaten kun je gaan vullen om voor symmetrie te zorgen. Hoe je dit doet? Buig de takjes naar verschillende kanten. 

4. Kerstverlichting in de kunstkerstboom hangen

En dan is het tijd om de boom te gaan versieren. Begin tijdens het opzetten van je kunstkerstboom altijd met de verlichting. Begin onderaan de kunstkerstboom en werk zo naar de top. Let er ook op dat je de lampjes soms wat dieper in je boom legt, zodat de boom meer diepte krijgt. Als je de lampjes eenmaal in de kunstkerstboom hebt gedaan, is het handig om de verlichting even aan te zetten. Je kunt dan goed zien of het licht gelijkmatig verdeeld is. Als je dit pas doet wanneer de boom helemaal versierd is, wordt het lastiger om de lampjes nog te verplaatsen. Wat het allemaal een stuk makkelijker maakt, is om de verlichting aan te sluiten op een klik-aan-klik-uit systeem. Je hoeft dan niet constant de stroom eraf te halen, maar je zet de verlichting gemakkelijk aan met een afstandsbediening.    

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een kunstkerstboom met verlichting. In de takken zit dan namelijk al verlichting, dus heb je ook nooit meer gedoe dat de lampjes in de knoop zitten. 

5. Kunstkerstboom versieren met kerstballen

Natuurlijk mogen kerstballen niet ontbreken tijdens het opzetten van een kunstkerstboom. Pak eerst alle grote kerstballen en geef deze een plek in de kerstboom. Ook hier is het handig om sommige ballen wat dieper in de boom te hangen voor meer perspectief. Als je alle grote ballen hebt opgehangen, kun je de kleinere kerstballen gaan ophangen. Het leukste is als je een beetje let op een gelijke verdeling van de kerstballen op zowel kleur, maat en materiaal (mat, glans, glitters etc.).   

6. Andere leuke decoratie in de kunstkerstboom hangen

Vind je het leuk om je kunstkerstboom te versieren met andere spulletjes? Doe dat dan als alle kerstballen in de boom hangen. Het is bijvoorbeeld helemaal hip om glittertjes, kerstmannetjes en andere decoratieve figuurtjes in de boom te hangen.

7. En tot slot, de piek

Als je helemaal tevreden bent hoe de kunstkerstboom is opgezet, kun je de piek erop zetten. En tadaa, klaar is de boom! Pak er lekker een kop thee bij en geniet van het gezellige sfeertje dat de kerstboom geeft in huis.  

Wil je dit jaar eens wat anders doen? Zet de kunstkerstboom eerst op een slee en begin dan met de kunstkerstboom opzetten. 

Nog even alle tips op een rijtje hoe je het beste een kunstkerstboom kunt opzetten

  1. Begin met de voet van de kunstkerstboom
  2. Vervolgens kun je takken in de stam klikken
  3. Gaten opvullen voor een realistisch effect
  4. Kerstverlichting in de kunstkerstboom hangen
  5. Kunstkerstboom versieren met kerstballen
  6. Andere leuke decoratie in de kunstkerstboom hangen
  7. En tot slot, de piek

Written by

One thought on “Hoe moet je een kunstkerstboom opzetten?

Comments are closed.