Welke dieren leven in welke parken?

Tijdens een self drive safari door botswana ben je niet voorzien van een gids zie jou vertelt waar je goed moet kijken voor een leeuw of hoe laat je in welk park moet zijn voor de meeste kans om een olifant te zien. Nee, bij een self drive safari Botswana sta je daar alleen voor. Echter is natuurlijk bekend in welke parken welke dieren zitten en waar en wanneer je de beste kans hebt om bijvoorbeeld een luipaard te spotten. 

Botswana heeft prachtige nationale parken met uniek natuur. Naast dat er een groot deel van het gebied bestaat uit hoogland, zijn er ook grote gebieden met veel water. Door de verschillende natuurgebieden zit er een grote diversiteit in de dieren die in Botswana leven. 

Hieronder staan drie grote nationale parken. Allemaal hebben ze een eigen uniek natuurgebied dat dat bij elk weer andere diersoorten aantrekt.

CHOBE NATIONAL PARK

Het eerste welbekende park in Botswana is Chobe National Park. Het park kent een prachtig en divers landschap door de rivier. Echter kan de regentijd ervoor zorgen dat niet alle delen van het park goed bereikbaar zijn door de wateroverlast. Chobe National Park staat vooral bekend om de grote hoeveelheden olifanten en buffels die er leven. Grote kuddes dieren wandelen door dit gebied. Uiteraard leven er ook andere dieren zoals krokodillen, deze bevinden zich rondom de rivier. Daarnaast heb je kans om waterbokken, apen en  giraffen te zien, maar ook mooie vogelsoorten zoals ooievaars en arenden 

KHUTSE GAME RESERVE

Khutse Game Reserve ligt ten zuiden van het grote central Kalahari Game Reserve. Khutse Game Reserve staat bekend om de prachtige landschappen met de vele dieren die er leven. Vooral in de regentijd trekt dit gebied verschillende diersoorten aan. Bijvoorbeeld leeuwen, luipaarden, cheeta’s en nog veel meer. Naast dat er de kans bestaat om deze dieren te zien, leven er in dit gebied ook bosjesmannen. In dit park is er de mogelijkheid om met deze mensen op pad te gaan. 

MOREMI GAME RESERVE

Het Moremi Game Reserve is zeer toegankelijk voor jou als reiziger. Het bevindt zich in het oostelijke deel van de Okavango Delta. Dit gebied is prachtig en dat weten dieren ook. Want in dit gebied leven talloze diersoorten. Naast dat je bij de andere parken vooral leeuwen, luipaarden en olifanten kan zien, heb jij bij het Moremi Game Reserve ook kans op giraffen, neushoorns, nijlpaarden, antilopen en de wilde hond. Vooral de wilde hond is hier speciaal omdat die vrij zeldzaam zijn. 

Naast al deze prachtige dieren zijn er voor de vogelliefhebbers ook meerder soorten die in het Moremi Game Reserve leven. Zoals de zeearenden, kraanvogels, uilen, reigers en nog veel meer. 

Written by