Redenen waarom Engels nodig is in het bedrijfsleven

Engels is een van de wereldtalen. Geloof het of niet. Maar liefst 540 miljoen mensen spreken Engels als hun moedertaal. Maar het wordt vooral ook gebruikt in het zakenleven. En denk er even over na, letterlijk iedereen kan wel een woordje Engels. Meer dan een miljard mensen op de wereld spreken Engels als tweede taal. 9 van de 10 keer wordt er in het internationale zakenleven Engels gebruikt als voertaal. In deze blog lees je meer over de redenen waarom zakelijk Engels spreken belangrijk is in het zakenleven.

Bijna iedereen spreekt Engels

Engels is de grootste taal wat gestudeerd wordt mensen. Maar liefst 1.5 miljard mensen zijn bezig met de Engelse taal te studeren. En zeker in het zakenleven kan iedereen Engels. Hierdoor is in het internationale zakenleven erg belangrijk dat men Engels spreekt. Als je de taal niet goed onder controle hebt kunnen er misverstanden ontstaan. Dat wil je überhaupt al niet. Maar zeker niet in het zakenleven. Nieuwe connecties leggen is ook een stuk makkelijker in het Engels. Aangezien je veel en veel meer mensen kan aanspreken dan met alleen Nederlands.

Meer kans op een baan

Als men goed zakelijk Engels kan spreken. Is het kans op een baan ook een stukje groter. Veel bedrijven vinden het interessant als iemand goed Engels kan spreken. Dit is wel meestal alleen bij bedrijven die internationaal opereren. Ook is het een stuk makkelijker om freelance vanuit huis te werken voor internationale bedrijven. 

Voorkom misverstanden

In het zakenleven is het erg vervelend als er misverstanden ontstaan. Als je de taal goed beheerst wordt de kans op het maken van misverstanden een stuk kleiner. Goed communiceren met klanten en relaties is erg belangrijk omdat er in het zakenleven veel wordt gecommuniceerd. Als de communicatie ergens fout gaat heeft dat soms grote gevolgen. Daarom is het goed om zakelijk Engels te spreken. 

Cursus zakelijk Engels of Duits volgen

Ook wordt er in het internationale zakenleven veel “vakjargon” gebruikt. Dit is zijn woorden of zinnen die in de branche wordt gebruikt. Dit is anders voor veel verschillende talen. Gelukkig is er een cursus zakelijk Engels waardoor je makkelijk deze vakjargon leert. De cursussen worden volledig afgestemd op jouw vakgebied zodat je de woorden en zinnen leert die alleen in jouw branche worden gebruikt. Zo weet je zeker dat je niks overbodigs leert. Ook worden deze cursussen volledig afgestemd op het niveau dat je hebt. Zo kan je als je al vrij goed bent in Engels alsnog je zakelijk Engels een stuk verbeteren.  Is je vakgebied meer gefocust op de zakelijke Duitse taal? Er zijn gelukkig ook trainingen voor zakelijk Duits. Zo kan je je zakelijk Duits nog meer verbeteren.

Written by