Hoe kun je het beste een bedrijfsruimte vinden?

Je bent op zoek naar een mooie en goede bedrijfsruimte. Maar waar begin je? In een tijd waar het lastig is om een woning te vinden is een goede bedrijfsruimte vinden ook niet erg gemakkelijk. Wij hebben een aantal tips voor je.

Kantoorruimte

Wanneer je op zoek bent naar een ruimte voor je bedrijf dan doe je dat meestal met een reden. Je wilt uitbreiden, klanten ontvangen of je hebt opslag nodig. In Zuid-Holland is het tegenwoordig lastig om een bedrijfsruimte te krijgen. Gebruik het internet om te kijken waar er nog bedrijfsruimtes beschikbaar zijn. Wanneer je bijvoorbeeld in een dorp zoals Boskoop woont is het natuurlijk handig om een bedrijfsruimte in Boskoop te hebben. Je wilt natuurlijk zo dicht mogelijk bij huis werken. Wanneer je niet het budget hebt om gelijk een bedrijfsruimte te kopen dan heb je natuurlijk de mogelijkheid om een kantoor te huren. De gemiddelde huurprijs per vierkante meter per jaar in Nederland ligt ongeveer op €132. Deze prijzen variëren sterk en lopen uiteen van €35 per m² tot €450 per m² per jaar. Dit is ook erg afhankelijk van de plaats waar je een kantoorruimte wilt huren.

Bedrijfsverzamelgebouw

Wanneer je een kantoor wilt huren is een bedrijfsverzamelgebouw ook een goede optie. In een bedrijfsverzamelgebouw zitten meerdere bedrijven bij elkaar. Je hebt hier wel een eigen bedrijfsruimte maar om kosten te besparen deel je andere ruimtes met andere ondernemers. Ideaal dus als je niet al teveel geld wilt uitgeven aan een ruimte maar wel representatief wilt overkomen bij klanten. 

Flexplekken

Een flexplek is een gedeelde werkplek. Hiermee ben je niet gebonden aan een vaste werkplaats. Je kiest een bureau wat op dat moment beschikbaar is. Door gebruik te maken van flexplekken voelen werknemers zich minder geïsoleerd. Bij een flexplek in een extern gebouw betaal je voor de tijd die je een plek gebruikt. 

Kantoor kopen

Een kantoorpand kopen is een grote investering. Het geld wat je verdient met het bedrijf stop je terug in het afbetalen van de hypotheek, wat erg gunstig is.Verder ben je waarschijnlijk minder geld kwijt, dan wanneer je het oppervlakte zou huren. In een markt waarin de verkoopprijzen van panden elk jaar stijgen is het dus mogelijk dat het pand een flinke waardevermeerdering krijgt over een aantal jaren verspreid. Bovendien is het pand van jou dus mag jij bepalen hoe je met het pand omgaat wat betreft aanpassingen en inrichting. 

Wanneer je genoeg kapitaal hebt is het bijna altijd verstandiger om een pand te kopen. Wees er wel van bewust dat de prijzen van panden ook kunnen zakken. In dat geval is er een mogelijkheid van waardevermindering. Wanneer je niet het kapitaal hebt of liever het geld wilt besteden aan andere zaken, kies dan voor het huren van een pand of voor flexplekken. Wij wensen je veel succes met het vinden van een werkplek.

Written by