influencers bruikbaar inzetten

Hoe kun je influencers bruikbaar inzetten?

Je hebt er misschien al eens van gehoord “influencers”. Maar wat zijn influencers nou precies? Hoe verdienen zij hun geld en wat doen ze allemaal? Je leest het allemaal in deze blog.

De toekomst

Een influencer is een persoon die erg aanwezig is op social media. Daarbij heeft een influencer een grote groep volgers. De volgers houden de influencer elke dag in de gaten. Influence betekent invloed uitoefenen. De meeste influencers hebben een grote invloed op hun volgers. Veel van hun volgers luisteren naar de influencers. Een influencer is een merk op zich en is constant bezig met zijn of haar eigen branding. Als influencer ben je namelijk je eigen merk.

Een influencer wordt soms ingezet door een online marketing bureau. Influencers zijn namelijk de toekomst van reclame en adverteren. Omdat een influencer zo’n grote achterban heeft, hebben zij de mogelijkheid om zonder dat je het door hebt op een speciale manier te adverteren. 

Op welke kanalen

Influencers zijn op de meeste social media kanalen te vinden. Maar ze zijn vooral actief op YouTube en Instagram. Met een goede video bouwt een influencer al snel een band op met zijn of haar volgers. Een band opbouwen met hun volgers is voor influencers het belangrijkste wat er is. Ze doen dit door een persoonlijke connectie te leggen met hun kijkers. Hierdoor voelt het alsof je de influencer goed kent en of je zijn of haar vriend bent waar naar je luistert en waar van je advies van aanneemt.

Influencer worden

Heb je zelf ambities om een influencer te worden? Begin dan eens met het vloggen van jouw dag en zet dit online op YouTube. Je zult zien dat het erg moeilijk is om te zorgen dat er veel mensen naar je video’s gaan kijken, laat staan een fanbase op te bouwen. Consistentie is hier erg belangrijk in. Wij adviseren je om elke dag een video online te zetten. Er hoeft immers maar één video viraal te gaan. Op dat moment zal het erg snel gaan met jouw YouTube kanaal en kan jij jezelf influencer noemen. 

Het is ook mogelijk om een influencer te worden op Instagram. Koop een goede camera en zet mooie foto’s van jezelf, auto’s, sieraden, tassen of landschappen online. Op Instagram heb je ook nog de mogelijkheid om jouw posts te adverteren. Hierdoor bereik je een groep mensen die je normaal niet zou bereiken. 

Wanneer je een influencer wilt inzetten voor jouw merk en/of dienst is het dus handig om een online marketing bureau in te schakelen. Zij bekijken met jou welke influencer het meest geschikt is voor jouw merk. 

Written by