Hoe kun je ruimte besparen op je balkon?

Een balkon is voor een hoop mensen het enige beetje eigen tuin dat ze hebben. Je wilt hier dan ook volop van genieten. Toch zul je lang niet alles op een balkon kwijt kunnen wat andere mensen wel eenvoudig in een tuin kwijt kunnen. Het is daarom de kunst om de ruimte op een balkon maximaal te benutten zonder dat het een rommel wordt. Wij geven je drie handige tips om ruimte te besparen op je balkon.

Besparen op windscherm

Op een balkon vang je nu eenmaal wind. Hoe hoger je zit hoe meer wind er is. Daarom zie je ook veel windschermen op balkons staan in de Nederlandse nazomer. Zo kun je lekker uit de wind van de laatste mooie dagen van het jaar genieten. Echter zorgt een windscherm wel voor enorm veel ruimte verlies op je balkon. Je kunt daarom beter overwegen of het de moeite waard is om balkonbeglazing aan te schaffen die een intern windscherm hebben. Zo verlies je geen extra ruimte als je eens een keer uit de wind wilt zitten en bovendien ziet het er ook nog eens hartstikke strak uit. 

Besparen op meubels

Als jij optimaal wilt genieten van je balkon zullen er ongetwijfeld ook meubels op het balkon staan. Toch zul je merken dat je lang niet altijd alle meubels gebruikt. Kies daarom voor meubels die niet teveel ruimte in beslag nemen of die je eenvoudig in kan klappen als je deze niet gebruikt. Denk hierbij aan een klaptafel die je aan de rand van je balkon kan hangen. Maar ook klapstoeltjes kunnen een uitkomst zijn. 

Besparen met tuinieren

Een andere bekende trend voor balkons is het verticaal tuinieren. Hiermee gebruik je veel minder oppervlak omdat je letterlijk de hoogte inwerkt. Zorg voor een wand waar je verschillende bloembakken aan kunt ophangen zodat je lekker de hoogte in kunt werken. Bedek dit eventueel met wat mos om echt een natuurlijk gevoel te geven. De ruimte die je omhoog gebruikt is in feite loze ruimte omdat je die normaal gesproken nergens anders voor gebruikt.

Written by