Besteed het importeren van je auto gemakkelijk uit

Het importeren van een auto vanuit het buitenland is de laatste jaren een zeer populaire optie geworden in Nederland. Verschillende mensen importeren om diverse redenen hun auto uit het buitenland. Er zijn verschillende landen waar vanuit auto’s naar Nederland worden geïmporteerd en daarnaast brengt het importeren van een auto ook diverse voordelen met zich mee. Er komt gedurende het proces van de import aardig wat bij kijken, maar voor de meeste mensen is dit het absoluut waard. Hieronder lees je meer over het importeren van een auto uit het buitenland, de voordelen ervan en auto importeren kosten.

Een auto importeren, wat zijn de voordelen?

Zoals gezegd is het importeren van een auto uit het buitenland een populaire optie. Vooral bij de wat duurdere en luxere merken wordt dit regelmatig gedaan. Om te beginnen is het importeren van een auto uit bijvoorbeeld Duitsland in veel gevallen een stuk goedkoper, dan als je dezelfde auto zou kopen in Nederland. De prijzen liggen er een stuk lager en Duitse automerken zijn daarnaast ook erg populair. Duitsland is dan ook het land waar vandaan de meeste auto’s worden geïmporteerd door de Nederlandse burger. Naast dat een geïmporteerde auto vaak goedkoper is, zijn auto’s uit Duitsland vaak ook luxer en tevens beter onderhouden. Dit zijn factoren die veel Nederlanders erg belangrijk vinden.

Mogelijkheden en proces auto importeren

Bij het importeren van een auto heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt een auto immers uit diverse landen importeren. Handig kan zijn om alvorens te kiezen uit welk land je wilt importeren, eerst te beslissen welke auto je wilt. Dan kun je namelijk kijken in welk land deze auto voor de meest voordelige prijs verkrijgbaar is. Zoals gezegd zijn Duitse merken erg populair. Een goedkope mogelijkheid is dan ook deze auto’s vanuit Duitsland te importeren. Auto importeren kosten kunnen verschillen. 

Bij het proces is het zo dat je eerst een auto uitkiest. Dit doe je online. Vervolgens ga je richting het land waar je de auto wilt aanschaffen. Het is belangrijk dat je de auto daar goed controleert, een testritje maakt indien nodig en de auto van binnen en buiten inspecteert. Vervolgens kun je de aankoop doen. Je dient de auto dan officieel te importeren naar Nederland. In Nederland moet je dan nog verschillende taken voldoen zoals het regelen van Nederlandse kentekenplaten en het uitvoeren van een RDW-keuring. De auto moet officieel in Nederland ingeschreven worden op naam.
Bron: https://easyimport.nl/auto-importeren/wat-kost-een-auto-importeren/

Written by