Hoe kun je pijnvrij sporten op leeftijd?

We worden steeds ouder als mensen wat natuurlijk fantastisch is, maar ook een aantal uitdagingen met zich meebrengt. Een van deze uitdagingen, is het tegen gaan en de bestrijding van ouderdomskwaaltjes of veroudering in het algemeen. Het menselijk lichaam is een wonder op zichzelf en is behoorlijk zelfvoorzienend, maar heeft zo nu en dan een beetje hulp nodig. Een van de belangrijkste eiwitten die ons lichaam nodig heeft en bovendien zelf door het lichaam aangemaakt wordt, is collageen. Collageen wordt ook wel naar gerefereerd als supereiwit, omdat dit eiwit een zeer positieve uitwerking heeft op verschillende delen van het lichaam. Zo helpt collageen bij het soepel houden van gewrichten en helpt het bij het versterken van de botten. Naast de gewrichten en botten draagt collageen ook bij aan de conditie van onder andere huid en haar.

De eigen productie kan op twee verschillende manieren worden aangevuld

Tot een leeftijd van ongeveer 25 jaar maakt het lichaam collageen aan en vanaf deze leeftijd gaat de productie omlaag. Dit is dan ook voor veel mensen een reden om vanaf het 25e levensjaar hier meer aandacht aan te geven en zich te richten op de collageen toevoer naar het lichaam om de eigen productie aan te vullen. Er zijn in principe twee manieren waarop collageen tot het lichaam kan komen. Via gewone voeding, of in supplement en poedervorm. Om snel zoveel mogelijk collageen op te nemen, is een supplement vaak de makkelijkste oplossing, omdat via voeding de voeding eerst door het lichaam verwerkt en opgenomen moet worden. Ook is de supplementvorm vaak een stuk meer geconcentreerd.

Hydrolysaat is een van de best opneembare soorten collageen supplementen

Collageen zit onder andere in botten van dieren en ook in planten. De meest efficiënte en effectieve manier voor het lichaam om collageen op te nemen, is via collageen hydrolysaat. Hierbij is Collageen opgesplitst in zogeheten animozuren en zijn afgepast op de benodigdheden van jouw lichaam. Collageen supplementen zijn zeer eenvoudig in te passen in verschillende diëten en eetgewoonten en zorgen ervoor dat je lichaam en vooral de gewrichten, maar ook huid en haar in een goede conditie blijven. Collageen drinken kun je door het poeder toe te voegen aan een drankje naar keuze, dit kan van alles zijn van smoothie tot koffie. Lekker makkelijk. Daarnaast heeft collageen ook een bewezen positieve uitwerking en helpt het bij het voorkomen van hart en vaatziekten.

Written by