Ex-leaseauto kopen of leasen, verstandig of niet?

Zeker nu ook de private lease steeds populairder wordt, komen er meer en meer gebruikte leaseauto’s op de markt. Zo’n ex-leaseauto is over het algemeen tussen de drie en vijf jaar oud. Maar doe je er goed aan om zo’n gebruikte leaseauto te kopen?

Wat gebeurd er met een leaseauto nadat het contract is afgelopen?

Op het moment dat het leasecontract afgelopen is, heeft de bewust leasemaatschappij twee opties. De eerste optie is om de ex-leaseauto aan te bieden als occasions. De tweede optie is om de ex-leaseauto aan te bieden als een occasion lease auto. De auto wordt dus opnieuw in een leasecontract opgenomen maar dan als tweedehands auto.

De voordelen van het kopen van een ex-leaseauto

Ben je op zoek naar een kwalitatief en technisch goede tweedehands auto, dan kun je een ex-lease auto kopen. Een ex-leaseauto is meestal relatief jong en heeft nog niet zo heel veel kilometers gereden. Omdat reparaties en onderhoud in het leasecontract waren inbegrepen, zijn auto’s die uit de lease komen in de meeste gevallen keurig onderhouden, het koste de leasenemer namelijk geen extra geld. Het onderhoudsboekje is goed bijgehouden waardoor je precies weet welke werkzaamheden zijn uitgevoerd.

De voordelen van een occasion lease

Wil je geen auto kopen maar een auto leasen? Dan is een occasion lease wellicht iets voor jou. Een tweedehands auto leasen is vaak goedkoper en sneller dan het leasen van een gloednieuwe auto. Je maakt overigens ook nog gebruik van alle voordelen die je bij het kopen van een ex-leaseauto ook hebt. Daarbij komt nog één heel groot ander voordeel. Als occasion leasenemer hoef je namelijk ook geen onderhoudskosten of reparatiekosten te betalen. Je profiteert dus eigenlijk ook van alle voordelen die het leasen van een nieuwe auto met zich meebrengt. Bij Bynco kun je zowel een ex-lease auto kopen als een occasion private lease afsluiten. Neem een kijkje in de webshop en beoordeel zelf of één van deze twee opties is wat jij zoekt.

Written by