Hoe kies je de beste radio uit?

Hoe kun je voor de beste radio kiezen?

Met een radio luister je overal waar je wilt eenvoudig naar je favoriete muziek, het nieuws en andere uitzendingen. Maar wat is nou de beste radio voor jou? Zoek je een eenvoudige radio met FM of ben je op zoek naar een luxere variant met bluetooth, DAB+, internetradio en streaming. Wil jij je radio gebruiken gebruiken als speaker, waar jij draadloos met je telefoon jouw favoriete muziek kan laten afspelen. Zoals je ziet zijn er veel varianten radio’s beschikbaar. Maar hoe kies jij nou de beste radio die bij jou past? In dit blog lees je handige tips over en na afloop kun jij voor de beste radio kiezen.

Bepaal je budget

Om de beste radio te kunnen kiezen, beginnen misschien wel met de belangrijkste vraag. Welk budget heb jij over voor een radio. Er zijn goedkope instapmodellen beschikbaar, bedenk wel dat deze radio’s vaak wel beschikken over minder functies. Dit hoeft geen probleem te zijn voor jou, als jij bedenkt welke functies jij nodig hebt. Maar er zijn ook high tech radio varianten die over veel functies beschikken. Bedenk wel je betaald voor elke functie. Het is dus goed om jezelf af te vragen welke functies jij wilt in een radio en welke prijs jij hier voor over hebt.

Welke uitvoering radio wil ik

Waar je vroeger een kleine keuze had in radio’s, kijk je nu je ogen uit. Er zijn tegenwoordig veel merken radio’s beschikbaar, uiteraard in elke prijsklasse. De kans is dan ook zeer groot dat jij snel de beste radio voor jezelf hebt gevonden. Zo kun je bijvoorbeeld de klassieke FM radio kopen, waarop jij je favoriete zenders kunt luisteren. Of ga je voor de DAB+ variant waarop jij zonder ruis kraakheldere muziek ontvangt. Internet radio kopen? Hiermee beluister jij radio zenders van over de hele wereld. Wil je liever afwisselen van radio en eigen muziek? Ga dan voor een bluetooth radio, hiermee kan jij gemakkelijk je eigen telefoon verbinden en jouw favoriete muziek streamen. Wil je muziek kunnen luisteren maar heb je geen ontvangst en ook geen internet? Dan kies je voor een radio waarmee je cd’s kan afspelen. Hiermee luister jij rechtstreeks naar je eigen muziek zonder dat je ergens in verbinding hoeft te staan.

De volgende afweging is naar wat voor model radio ben je opzoek? Wil jij een tafelradio of heb je liever een portable radio die je altijd met je mee kunt nemen. Denk ook goed na of de radio oplaadbaar moet zijn, dat deze op batterijen werkt of een combinatie van beide.

Niet te vergeten, er is ook ruime keuze in kleur. Ga jij voor retro look radio of ga jij voor bijvoorbeeld een prachtige rode radio waardoor de radio echt een eyecatcher wordt in jouw woonkamer.

Welke functies radio heb ik nodig

Nu je hebt nagedacht over de uitvoering van de radio is het tijd om na te denken over welke functies de radio moet beschikken. Wil je alleen radio luisteren, dan is een tuner voldoende, maar wil je ook naar internet radio kunnen luisteren, dan zal de radio naast een FM tuner ook over een DAB+ tuner moeten beschikken. Verder is de vraag of je diverse apparaten wilt kunnen aansluiten op de radio. Denk hierbij aan een versterker of luidsprekers, dan is een AUX-aansluiting, USB-aansluiting of een bluetooth functie vereist. 

Kijk ook naar de uiterlijke functionaliteiten om tot de beste radio keuze te komen. Werk jij bijvoorbeeld in de bouw dan moet de radio tegen een stootje kunnen. Deze radio’s zijn wat robuuster gebouwd en kunnen tegen een stootje. Wil jij jouw favoriete muziek luisteren onder de douche of aan het zwembad, kijk dan goed of de radio (spat)waterdicht is, zodat je deze zonder zorgen in de buurt kunt zetten.

Zoals je hebt gelezen zijn er veel dingen om over na te denken totdat jij tot de beste keuze radio komt. Voor welke radio ga jij?

Written by