Hoe kun je netjes en toch sportief en trendy gekleed gaan?

Eigenlijk is er maar één antwoord op de vraag: Hoe kun je netjes en toch sportief en trendy gekleed gaan? Het antwoord is: draag poloshirts! Een poloshirt is meer dan een T-shirt en minder stijf als een overhemd. Het zit tussen casual en zakelijk in en toch is het beide. Als je poloshirts combineert met hippe spijkerbroeken, een vlotte korte broek of bijvoorbeeld een slim fit chino dan creëer je een vlotte toch nette stijl. Een stijl die je zowel op kantoor kan doorvoeren als in je vrije tijd.

De opmars van de poloshirts

De poloshirts zijn nog steeds met een opmars bezig. Waar ze vroeger alleen voor het sporten gebruikt werden zien we ze vandaag de dag overal in het straatbeeld terug. Zuivere shirts die meebewegen met het lichaam gemaakt van een fijne pique of jersey weving. Voor de oprichters overhemden.com was het dan ook geen vreemde keus om ook hun assortiment aan te vullen met een breed scala aan verschillende poloshirts. Kies bijvoorbeeld voor een neutrale kleur polo als zwart of wit of kies voor een wat meer opvallende kleur als blauw, groen of zelfs rood. Door het brede scala aan poloshirt kleuren, vind je vrijwel altijd een passend polo shirt bij jouw persoonlijke voorkeuren en overige kleding. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende merken poloshirts, zoals: een poloshirt van Lacoste of een poloshirt van Profuomo.

De etiquette van het polo shirt

Ondanks het eenvoudige Polo Shirt één van de meest veelzijdige kledingstukken voor een man is, kun je bij het dragen ervan toch een aantal fouten maken. Ook een poloshirt heeft dus een aantal etiquette, om precies te zijn zeven stuks. We zullen ze hier benoemen:

  • Draag onder je poloshirt nooit een ondershirt;
  • Een polo shirt draag je licht getailleerd, niet te strak en ook niet te los dus;
  • Koop een poloshirt op de juiste lengte, niet te lang en niet te kort;
  • Kies geen poloshirts met enorme logo’s;
  • Draag een poloshirt nooit onder een blazer;
  • Als je een lange broek draagt, stop je poloshirt dan in je broek;
  • Draag je een korte broek, draag je poloshirt dan over je broek. 

Written by