Expeditie Robinson

Expeditie Robinson; nog één week tot de finale

We moeten nog een klein weekje wachten tot de finale van Expeditie Robinson 2019, maar door een foutje van RTL wisten de trouwe fans nog voordat de halve finale uitgezonden moest worden, welke 3 finalisten in de finale van Expeditie Robinson staan. Ondanks deze blunder was het kijkcijferaantal nog steeds hoog! Zo keken er gisteravond 1,6 miljoen mensen naar de spannende halve finale van Expeditie Robinson, net zoveel als vorige week. 

Moet jij de halve finale nog terugkijken? Als je niet van spoilers houdt, wil ik je adviseren om een van mijn andere entertainment blogs te lezen. 

Extreem spannende Expeditie Robinson halve finale

Heb jij gister de halve finale van Expeditie Robinson gezien? Wat was het weer spannend! Aan het begin van de uitzending was te zien hoe Hugo Kennis de strijd aan moest gaan tegen Eva Cleven. Beide deelnemers moesten puzzelstukken in de zee opduiken en deze mee terug naar het strand nemen. Eenmaal aangekomen moest er van de puzzelstukken het woord ‘Winnaar gemaakt worden’. Maar daarmee was het spel nog niet afgelopen. Vervolgens moesten de puzzelstukken in deze volgorde op een wankelend plateau gelegd worden. Degene die de puzzelstukken minimaal 3 seconden op elkaar kon laten liggen, was de eerste finalist van Expeditie Robinson 2019. Nadat zowel Hugo als Eva verschillende pogingen deed om de puzzelstukken überhaupt op elkaar te leggen zonder dat deze omvielen, lukte Hugo het uiteindelijk toch om het spel te winnen en werd daarmee de eerste finalist in Expeditie Robinson. Maar gelukkig voor Eva is het avontuur nog niet voorbij, want zij moest nu de strijd aangaan tegen Shary-An Nivillax, Eva Koreman en Mariana Verkerk.

2 proeven om een plekje in de finale van Expeditie Robinson te bemachtigen

Op het andere eiland kregen Shary-An, Eva en Mariana een brief waarin stond dat zij hun spullen moesten gaan pakken om zich klaar te maken voor een duel. Eenmaal aangekomen werd Eva Cleven, die zojuist het duel van Hugo heeft verloren, bij de andere drie vrouwen toegevoegd. De 4 dames moesten een proef afleggen door in een hoek van 90 graden tegen een paal aan te gaan staan. Loodzwaar natuurlijk en daardoor viel Eva Koreman als eerste af, gevolgd door Mariana. Shary-An en Eva Cleven strijdde nog voor een plekje in de finale, maar uiteindelijk was het Eva Cleven die de proef won. Zij wist ruim 16 minuten in squat houding te blijven! Maar de strijd was nog niet gestreden, want er was nog één plekje over in de finale. Mariana, Eva Koreman en Shary-An gingen opnieuw de strijd met elkaar aan in een andere proef. Na een flinke achterstand was het uiteindelijk Shary-An die het laatste ticket wist te veroveren. 

Uitzending finale Expeditie Robinson 2019

Ondanks dat voor velen de finalisten al bekend waren, was het toch een super spannende halve finale! Aanstaande zondag, 15 december 2019, wordt de finale van Expeditie Robinson 2019 live uitgezonden vanuit De Werkspoorkathedraal in Utrecht. Tevens kun je in een groot aantal Pathé-bioscopen door het hele land de ontknoping bekijken.  

Het doel van Expeditie Robinson

In het programma strijden 20 bekende Nederlanders om de titel ‘Robinson’. Ruim 32 dagen moeten de finalisten zien te overleven op een onbewoond eiland. Sommige deelnemers gaat dit uiteraard gemakkelijker af als anderen. Een goed voorbeeld dit jaar daarvan is Hugo. Hugo mocht namelijk na 2 weken bivakkeren op finalisten eiland. Een eiland dat toch wel wat meer luxe heeft dan kamp Noord en kamp Zuid. 

Expeditie Robinson; een kijkcijferkanon voor RTL

Voorheen was Expeditie Robinson te zien op RTL 5, maar dit jaar is het programma verhuist naar RTL 4 en heeft zelfs uitzendtijd gekregen op de primetime zondagavond. Wekelijks kijken ruim 1,5 miljoen mensen naar het programma. 

Written by