Verschil AirPods 1 en 2

Verschil AirPods 1 en 2

Sta jij op het punt om AirPods aan te schaffen? In het voorjaar van 2019 heeft Apple de AirPods 2 gelanceerd. De eerste generatie AirPods die in 2016 uitgebracht is, was een ongekend succes. Met de komst van AirPods 2 lijkt dit succes geëvenaard te worden. Maar waar zitten nu eigenlijk de verschillen tussen de AirPods 1 en 2? In dit blog breng ik de belangrijkste verschillen in kaart tussen de AirPods 1 en AirPods 2.    

Geïnteresseerd in meer van dit soort nieuwtjes? Lees dan ook mijn andere gadgets blog. 

AirPods 2 heeft een beter chip dan de AirPods 1

De AirPods 2 hebben een H1-chip en misschien zegt je dat niet zoveel, maar nu hoef je niet meer 2 keer op een oortje te tikken om Siri te activeren. De H1-chip zorgt er namelijk voor dat je de AirPods volledig handsfree kunt gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is Siri oproepen met het commando ‘Hey Siri’. Ideaal als je bijvoorbeeld achter het stuur zit en je iemand wilt bellen. Je houd je handen namelijk vrij en je laat Siri iemand voor jou bellen. Met deze verbeterde chip richt Apple zich volledig op ‘headphones’ en dat brengt de nodige voordelen met zich mee:

  •  AirPods makken sneller verbinding met een apparaat
  • Langere gesprekstijd, namelijk 3 uur
  • Snellere en stabielere draadloze verbinding

Verschil in design tussen AirPods 1 en AirPods 2

Qua uiterlijk is er niet veel verandert. De AirPods 2 lijken eigenlijk identiek aan hun voorgangers AirPods 1. Dat betekent dat de verschillen voornamelijk verstopt zitten in de binnenkant van de oortjes. En om dat te ervaren, is het nodig om de AirPods te koppelen aan mijn iPhone. Daar merk je trouwens wel gelijk verschil in! Het koppelen van de AirPods 2 aan mijn iPhone gaat een stuk sneller dan het koppelen met de AirPods 1.  

AirPods draadloos opladen

De AirPods 2 zijn verkrijgbaar met en zonder draadloze oplaadcase. Voor een draadloze oplaadcase betaal je vijftig euro meer. Je kunt de draadloze oplaadcase opladen met een oplaastation, maar mocht je deze niet bij de hand hebben en zijn je AirPods toch leeg? Dan kun je deze alsnog opladen met een Apple oplader. Wel zie je een verschil in het oplaadindicatielampje. Bij de AirPods 1 zat deze aan de binnenkant van de case en nu aan de buitenkant. Zo kun je dus nog sneller controleren wat de status van de oplaadcase is. Ik merk wel dat het draadloos opladen langer duurt dan wanneer je de oplaadcase oplaadt met een kabel. Als ik dus haast heb dan ben ik toch geneigd om een oplaadkabel te gebruiken, zodat ik sneller weer volle AirPods heb. Bij de AirPods 2 heb je ongeveer na 3 uur weer een volle batterij. 

Verschil AirPods 1 en 2; Langere batterijduur tijdens het bellen

Qua batterijduur is er niet heel veel verandert. Met beide AirPods kun je met één keer opladen maximaal 5 uur luisteren. Wanneer je ze terug in de case stopt, worden ze weer opnieuw opgeladen. In totaal kun je dus maximaal 24 luisteren en als je AirPods leeg zijn en je ze een kwartiertje terug stopt in een opgeladen case, kun je weer drie uur luisteren. Maar wel zit er een verschil wanneer je via de AirPods gaat bellen. Zo kun je met de AirPods 1 ongeveer 2 uur bellen, met de AirPods 2 krijg je 3 uur gesprekstijd. Zo kreeg je dus met tussentijds opladen eerst 11 uur en met de AirPods 2 18 uur gesprekstijd. 

Verschil AirPods 1 en 2; Alle verschillen op een rijtje

Ben je nog steeds aan het twijfelen of je je oude AirPods gaat vervangen voor de nieuwe versie? Of sta je op het punt om AirPods aan te schaffen maar weet je niet zo goed voor welke versie je moet gaan? Voor de batterijduur hoef je niet over te schakelen naar de AirPods 2. Deze is namelijk hetzelfde gebleven. Echter, als je heel vaak belt via je oortjes, dan kunnen de nieuwe AirPods het een uurtje langer volhouden op één batterij. In totaal houden de AirPods 2 het tijdens het bellen dus 7 uur langer uit dan de AirPods 1. Maar tijdens het muziek luisteren zul je dus in de batterijduur geen verschil merken.  

Wat wel erg prettig is, is dat je Siri nu op commando handsfree kunt bereiken. Ideaal als je bijvoorbeeld tijdens het koken vieze handen hebt. Zo kun je Siri toch een timer aan laten zetten. Echter, persoonlijk gebruik ik Siri eigenlijk niet zo vaak, dus ook daar zal voor mij niet veel verschil in zitten. 

Wat wel een grote verandering is, is het draadloos opladen. Zeker omdat mijn iPhone ook draadloos opgeladen kan worden en ik dus al een oplaadstation in huis heb. Maar voor een draadloze oplaadcase hoef je niet perse de AirPods 1 in te ruilen voor de nieuwe versie. Je kunt de draadloze oplaadcase namelijk ook los aanschaffen, dus zonder AirPods. 

Verschil in prijs AirPods 1 en 2

Tot slot, en niet geheel onbelangrijk, de prijs. De AirPods 2 met draadloze oplaadcase kost €229. Voor €50 minder heb je de AirPods 2 met een gewone oplaadcase. Los kost de oplaadcase €89.

Verschil Airpods 1 en 2; mijn advies 

Persoonlijk, als je al in het bezit bent van de AirPods 1, zou ik niet zo snel overstappen naar de AirPods 2, omdat ik de verschillen gewoon te klein vind. Wat ik wel een voordeel zou vinden, is om een losse draadloze oplaadcase aan te schaffen. Dit bespaart me namelijk toch nog €140 ten opzichte van de AirPods 2 met draadloze oplaadcase. 

Wellicht dat ik de overstap naar de AirPods Pro wel het proberen waard vind. Maar daarover binnenkort meer! 

Written by