Hoe kies je een trouwlocatie uit?

Je trouwdag is de meest speciale dag van je leven. Je wilt dan ook dat alles die dag tot in de puntjes is verzorgd. Een geschikte trouwlocatie is daar ook onderdeel van. Maar hoe kies je de perfecte trouwlocatie uit? In deze blog lees je precies waar je op moet letten.

1. Hoeveel gasten verwacht je?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is hoeveel mensen je verwacht dat er aanwezig zullen zijn op de trouwdag. Op basis hiervan kun je namelijk op zoek naar een locatie op basis van capaciteit. Ben jij van plan om honderden kennissen, vrienden en familieleden uit te nodigen? Dan is het belangrijk dat de locatie voldoende capaciteit heeft. In sommige gevallen helpt het om van tevoren al op papier te zetten wat het maximale en minimale aantal gasten is dat je verwacht. Zo kun je al een hoop trouwlocaties wegstrepen.

2. Waar komen jij en je gasten vandaan?

Zodra je min of meer in kaart hebt hoeveel gasten jij moet kunnen ontvangen is het verstandig om na te denken over de locatie. Je wilt namelijk niet dat gasten stad en land moeten afvliegen om aanwezig te kunnen zijn op de bruiloft. Een centraal gelegen trouwlocatie is in dat geval een verstandige keuze. Zo weet je zeker dat het voor iedereen goed bereikbaar is.

3. Heb je een thema bruiloft?

Thema bruiloften zijn tegenwoordig hotter dan ooit. Daar waar alles een tiental jaar geleden nog geheel volgens het boekje ging, gaan steeds meer stellen trouwen met een thema. Zo is er de winter bruiloft, herfstbruiloft en bohemian bruiloft. Indien dit thema erg belangrijk is, moet dit ook wel te combineren zijn met de locatie. Leent de trouwlocatie zich om gedecoreerd te worden? Of past het landschap van de locatie in het plaatje van het thema? Vraag eens bij verschillende locaties of zij al ervaring hebben met een thema bruiloft.

4. Wil je een afsluitend trouwfeest?

Wil jij de hele dag op dezelfde locatie vieren? Dus de trouwceremonie met een afsluitend trouwfeest? Niet op iedere locatie is dit zomaar geregeld. Uiteraard valt er in de meeste gevallen wel wat te regelen, maar het is wel zo handig als er een inhouse cateringservice aanwezig is die alle bezoekers kan voorzien van een lekker hapje en een drankje. In de meeste gevallen is dit ook nog eens de goedkoopste optie, omdat je dan geen rekening hoeft te houden met voorrijkosten van een externe cateringpartij.

Written by