goed kantoor vinden

Hoe kun je een goed kantoor vinden?

Heb jij moeite om een goed kantoor te vinden? Ik kan me dat goed voorstellen, want onlangs heb ik ook moeten zoeken naar een goed kantoor en ik vond dat nog best een lastige klus! Ik kan me dan ook niet voorstellen dat ik de enige ben die daar moeite mee had. Daarom leek het mij een goed idee om mijn tips op papier te zetten, zodat ik daar andere ondernemers wellicht mee kan helpen. Ik hoop dat je er iets aan hebt!

Kijk in de omgeving

Allereerst heb ik gekeken naar bedrijvenpanden bij mij in de buurt. Ik moet er namelijk niet aan denken om elke dag meer dan een uur in de file te moeten staan om naar mijn werk te rijden. Ik kom zelf uit de omgeving van Alphen en ik wilde dus ook een kantoorruimte huren Alphen aan den Rijn. Het is lekker dicht bij mij in de buurt en ik hoef niet ver te reizen om naar mijn kantoor te gaan. Ideaal!

Wat voor een soort pand

Vervolgens ben ik gaan kijken in wat voor een soort pand ik mij graag wil gaan settelen. Zo heb je de keuze uit bedrijfsverzamelgebouwen, wat ik persoonlijk erg prettig vind. Ik ben namelijk ZZP’er en ik zit dan ook alleen op kantoor. Als ik even koffie ga halen, ga lunchen of even naar de toilet ga, kom ik altijd wel medehuurders tegen. Dit maakt het voor mij toch een stukje gezelliger! Maar ik kan me ook voorstellen dat je niet met andere bedrijven in een pand wilt zitten. Zeker als het bedrijven zijn die opereren in dezelfde branche als waar jij in werkt. Alhoewel ik dat toch meer zie as concullega’s dan als concurrenten. Maar daar zijn de meningen vaak wel over verdeeld en dat is ook prima. 

De toegang

Ik ben in een bedrijfsverzamelgebouw een kantoor gaan huren en voor mij was het dus erg belangrijk hoe het met de toegang zit. Krijg ik een eigen sleutel van de voordeur? Of zit er een dame of heer bij de receptie die de deur open doet. Zelf wil ik vaak nog wel in de avonduren doorgaan en voor mij is het daarom belangrijk dat ik zelf kan bepalen wanneer ik naar mijn kantoor ga en dus ook toegang heb. Over het algemeen krijgt elke huurder in een bedrijfsverzamelgebouw een sleutel en instructies, zodat je zelf het pand kunt afsluiten als jij als laatste weggaat. Maar toch, het is wel even belangrijk om dit na te vragen.

Parkeermogelijkheden

Wat ik persoonlijk ook erg belangrijk vind zijn de parkeermogelijkheden. Ik vind het nogal vervelend als ik ‘s ochtends op kantoor aankom en ik moet eerst nog een kwartier gaan zoeken naar een parkeerplek. Dat is niet alleen voor jezelf vervelend, maar ook wanneer je klanten ontvangt. Daarom heb ik ook gekeken of er voldoende parkeermogelijkheden aanwezig zijn. 

Succes met het vinden van een goed kantoor!

Er zijn natuurlijk nog wel een aantal andere punten waar ik naar gekeken heb, zoals of er een keuken aanwezig is, wat voor bedrijven er nog meer in het pand zitten, of ik een eigen of gedeelde toilet heb en ga zo maar door. Wel is het zo dat iedereen natuurlijk andere voorkeuren heeft. Waar de een niet moet denken aan gedeelde ruimtes, vind ik het juist extra gezellig! Hoe dan ook, ik hoop dat je iets gehad hebt aan de tips in mijn blog en wens jou uiteraard heel veel succes bij het vinden van een goed kantoor!

Written by