Hoe kun je de juiste raamdecoratie vinden voor jouw interieur?

Het interieur van elke ruimte is erg belangrijk. Thuis willen we graag een sfeer creëren die het beste bij ons past en waar we ons op het gemak bij voelen en op het werk willen we een sfeer creëren waarin we zo goed mogelijk ons werk kunnen doen. Bij interieurinrichting denken mensen vaak aan meubilair en de vloer, maar er zijn ook tal van accessoires en details die een belangrijk onderdeel vormen van de inrichting. Raamdecoraties zijn hier een goed voorbeeld van. Raamdecoratie heeft zowel een functionele werking, alsook een decoratieve invloed op de totale sfeer in een ruimte.

Bedenk voor je begint te shoppen goed waar je naar op zoek bent

Wanneer we het hebben over raamdecoratie dan valt er nogal wat te kiezen. Voor je jezelf in het oneindige assortiment aan verschillende decoraties stort is het goed om vooraf te bedenken wat je precies wil en welke functie de raamdecoratie moet hebben. Er zijn bijvoorbeeld ruimtes waar de zon voor een groot gedeelte van de dag op staat. In dat geval wil je misschien de raamdecoratie gebruiken als zonblokker. Er is ook een mogelijk dat je bijvoorbeeld de inkijk van buiten naar binnen enigszins wil beperken. Raamdecoratie zoal bijvoorbeeld overgordijnen zijn vaak zeer bepalend voor de sfeer binnen een ruimte.

Naast overgordijnen zijn er nog tal van andere populaire raamdecoraties te verkrijgen

Overgordijnen zijn misschien wel de meest bekende raamdecoraties. Binnen deze categorie zijn er ook weer tal van verschillende keuzes te maken. Ben je op zoek naar gordijnen tot op de grond of tot aan de vensterbank en wil je dat de gordijnen volledig glad zijn of een plooi hebben. Gordijnen tot op de grond kunnen ook een invloed hebben op het geluid in een ruimte en dempen deze enigszins. Ook met betrekking tot de verschillende ophangmethodes zijn er verschillende varianten om uit te kiezen. Naast de overgordijnen zijn er nog meer raamdecoraties te vinden. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar iets dat het zicht van buiten naar binnen beperkt, maar je wil de ruimte niet verduisteren dan kan bijvoorbeeld vitrage of glasgordijn een ideale oplossing zijn. De jaloezie is ook al jarenlang er populair als raamdecoratie. Jaloezieën kunnen worden omschreven als horizontale lamellen die op verschillende manieren verstelbaar zijn, zodat je de lichtinval en verduistering op ieder moment makkelijk aan kan passen. Meest populair op dit moment in Nederland is de houten variant die verkrijgbaar is bij specialist Doe Het Budget. In sommige gevallen ben je gebonden aan een specifiek type raamdecoratie. Wanneer je bijvoorbeeld met een schuin dakraam te maken hebt, zijn gordijnen niet een oplossing, maar is een rolgordijn vaak een goede uitkomst.

Written by