Hoe kun je de juiste schoenen uitzoeken?

Het uitzoeken van de juiste schoenen in de juiste maat is soms verschrikkelijk lastig. Zeker nu je van verschillende merken schoenen ook nog wijdtematen hebt. Dit terwijl het uitzoeken van een goede schoen heel belangrijk is. Daarom komen steeds meer merken met wijdtematen. Deze wijdtematen zorgen ervoor dat de schoenen beter om de voeten vallen. Hierdoor verminder je pijn aan je voeten aanzienlijk en dat zorgt er weer voor dat je lekkerder door het leven gaat. Een goede schoen is dus heel belangrijk. Een van de manieren om een goede en stevige schoen uit te zoeken is door de wijdtemaat van je voet op te meten. Dit kun je doen door een meetlint over de bal van je voet te leggen en het aantal centimeters af te meten. Afhankelijk van deze breedte heb je een bepaalde breedtemaat. Door schoenen te kopen in de juiste breedtemaat voorkom je knellende of juist te brede schoenen.

Hoe kun je de breedtemaat bepalen op basis van de centimeters

Hoewel er niet echt een goede vuistregel is voor het koppelen van de breedtemaat aan de centimeters is er toch iets van een maattabel beschikbaar. Deze breedtemaat wordt bepaalt op basis van de combinatie lengte en breedte van de voet. Bijvoorbeeld schoenmaat 39 met een balvoetomtrek van 22 centimeter komt uit op breedtemaat E.

Welke merken bieden breedtematen aan

Er zijn diverse merken op de markt die breedtematen aanbieden. Uiteindelijk verschillen deze maten niet veel van elkaar. Je kunt er dus vanuit gaan dat de schoenen met breedtematen ongeveer allemaal hetzelfde vallen. Merken die schoenen met breedtematen verkopen zijn bijvoorbeeld: Gijs schoenen, Xsensible schoenen en Durea. Deze merken verkopen niet alleen breedtematen, maar staan hier ook echt bekend om. Zij waren een van de eerste merken die breedtematen verkochten. Zij zagen namelijk wel dat mensen het lastig vonden om schoenen uit te zoeken doordat ze niet voldoende konden bepalen hoe de schoen om de voet zou vallen. Je wilt natuurlijk niet dat deze de voet afknelt. Een schoen kopen in een bepaalde wijdtemaat helpt hierbij.

Succes bij het uitzoeken van schoenen

Ik wens je heel veel succes bij het uitzoeken van schoenen in de juiste wijdtemaat. Achter deze link vind je een beknopte maattabel voor het uitzoeken van de juiste schoenmaat. Heel veel succes en ik hoop dat je een goede passende schoen kunt vinden.

Written by