Duurzame tassen

Hoe kun je duurzame tassen dragen?

Tassen zijn net zoals schoenen voor vrouwen, je kan er nooit genoeg van krijgen. Kledingkasten die stampvol zitten, kapstokken hangen er vol mee, vriend/manlief die klaagt. Maar goed dat is een ander probleem. Jij bent altijd op zoek naar de leukste tassen, de laatste trends op het gebied van tassen, allemaal om met de leukste tas de straat op te gaan. 

Maar je denkt ondertussen ook aan de wereld. Je bent klaar met de fast fashion, je wilt graag een tas die zo lang mogelijk meegaat en op een duurzame en eerlijke manier gemaakt is.

Duurzaam leven

Het produceren van duurzame producten gebeurt al langer, wij de consumenten letten ook steeds meer op ons leven. We willen leven op een manier die minder schade veroorzaakt op aarde. We letten op ons waterverbruik, maken meer gebruik van het openbaar vervoer of de fiets, rijden in elektrische voertuigen en we letten op wat we kopen. Kortom het leven van de consument wordt steeds duurzamer. Gelukkig letten ze binnen de fashion branche ook op de aarde, en gaan ze steeds duurzamer produceren.

Duurzame tassen

Om er toch trendy bij te lopen zonder dat de er teveel schade vrijkomt, maken de tassenfabrikant gebruik van duurzame materialen. Ik hoor je nu denken maar hoe wordt dit dan gecontroleerd? Gelukkig is er op het gebied van controle, de partij Leather Working Group. Deze looijere is gecertificeerd, die strenge controle regels heeft opgesteld voor de producten. Aan deze regels moeten de producenten zich houden tijdens het productieproces. Sommige producenten van tassen maken zelfs geen gebruik meer van natuurlijke producten maar gebruiken puur afval, namelijk plastic afval flessen. Op deze manier willen zij met hun productieproces bijdragen aan het oplossen van het wereldwijde plastic afval probleem.

Een tas maakt je outfit compleet

Een mooie tas is onmisbaar bij je totale look, hij maakt de outfit af. Het is dus ook van groot belang dat we voor elke outfit een mooie bijpassende tas hebben en het liefst ook verschillende soorten. Perfect voor iedere gelegenheid en outfit. Waarschijnlijk vrouwenlogica maar hey, we moeten toch wat. Dit zijn de tassen die in elke collectie van de vrouw zou moeten zitten, en gelukkig zijn ze verkrijgbaar in een duurzame variant.

De handtas

Handtassen zijn wellicht de meest voorkomende tassen in de tassencollectie van een vrouw. Deze soort tas draag je gemiddeld je halve leven bij elkaar als vrouw zijnde. Hierin zit je dagelijkse benodigdheden zoals je telefoon, make-up en sleutels. De handtas gaat overal mee naar toe. Winkelen, uit eten, een avondje stappen, naar werk of gewoon een dagje uit. Kortom de handtas is de eerste en perfecte tas die een vrouw nodig heeft. 

De schoudertas

De volgende tas die veel vrouwen hebben, de schoudertas. Onmisbaar voor de werkende vrouw of student. Met deze tas hou jij altijd je handen vrij voor een lekkere koffie en je telefoon. Naast deze voordelen heb jij genoeg ruimte in je tas om een laptop te stoppen en andere benodigdheden. Deze tassen zijn vaak tijdloos en passen daardoor bij veel outfits. Iets wat als muziek in de oren klinkt van een vrouw. 

Shopper

De tas die écht niet mag ontbreken in het leven een vrouw: de shopper. De shopper is je grootste maatje tijdens het winkelen. Dankzij de grote vakken kan jij gemakkelijk al je aankopen kwijt. De meeste shoppers hebben een apart vakje voor je belangrijkste spullen, zodat deze veilig opgeborgen zitten. Handig voor in de drukke steden. 

Luiertassen

Oké toegegeven, dit is niet de eerste soort tas waar je aan denkt als vrouw. Maar als kersverse moeder wel. De luiertas, onmisbaar in de collectie van een moeder. Deze tas neem je mee als je erop uitgaat met je kind. Hierin doe je gemakkelijk al je benodigdheden, zoals luiers, en zelfs speeltjes. Inmiddels is deze tas bij het grotere publiek bekend geworden, door zijn praktische vorm en functionaliteit.

Micmacbags

Een merk dat al deze soorten tassen heeft is Micmacbags. Dit avontuurlijk merk produceert duurzame tassen van hoge kwaliteit tegen mooie prijzen. Het tassenmerk van Nederlandse bodem, haalt hun inspiratie uit de verre reizen die zij maken en vertalen dit in de tassen die zij ontwerpen. Micmacbags worden geproduceerd onder eerlijke omstandigheden, het merk waarborgt dit door zelf de fabrieken te bekijken en te controleren. Zo weet jij zeker dat jij een eerlijke micmacbag in huis haalt.

Written by