tuin lenteklaar maken

Hoe kun je de tuin klaar maken voor de lente?

Je voelt het misschien niet, maar de lente staat voor de deur. Het wordt stilaan tijd om je tuin lenteklaar te maken om later op het jaar een succesvolle oogst binnen te halen.

Voer het basisonderhoud en opruimen uit

Ruim een ​​maand voor het planten je tuin op, zodat alles klaar is om de grond te bewerken. Verwijder bladeren en gevallen takken van je bloembedden. Als je composthoop hebt, ga je gang en voeg de bladeren toe aan de compost. Het is vooral belangrijk dat gereedschap schoon is, zodat je niet per ongeluk een schimmel of insecteneieren in de tuin verspreidt. Verwijder eventuele kluiten aarde van het gereedschap met een borstel met harde haren, spoel ze af en droog ze af voordat u ze opbergt.

Begin met werken aan de grond

De meeste mensen kiezen ervoor om de grond te bewerken voordat ze lentegewassen planten. Bewerk de aarde niet als deze te nat is, anders riskeer je dat de grond zal dichtplakken en verharden. Daardoor wordt het moeilijker om de planten te laten groeien. Pak ongeveer een half kopje aarde in je hand. Knijp nu de grond samen, zodat deze een bal vormt. Als de bal van de aarde gemakkelijk kan worden verbrijzeld door met uw vingers te drukken of hem vanaf een hoogte van ongeveer 60 cm te laten vallen, is hij droog genoeg om te bewerken. Als de bal zijn vorm behoudt of moeilijk in stukken breekt, bevat deze nog steeds te veel water.

Wijzig de bodem

De bodem ‘wijzigen’ is gewoon een mooie manier om te zeggen ‘voeg toe wat je nodig hebt om een ​​voedingsrijke omgeving voor de planten te creëren’. AlHoewel de opties voor kunstmest in overvloed aanwezig zijn, zal je bodem en het omliggende ecosysteem veel gezonder zijn en blijven op die manier als je voor organische meststoffen kiest.
Door een grondtest uit te voeren voordat je gaat planten, kun je ontdekken welke voedingsstoffen de grond mist. Die informatie kun je helpen bij het zoeken naar een geschikte meststofoptie

Net als compost leveren grasresten een tuin met voedingsstoffen

Ze kunnen ook worden gebruikt als een grondbedekking om de groei van onkruid te vertragen en het vermogen van de bodem om water op te slaan te verbeteren. Je kunt ook grasresten van buren verzamelen. Zorg er wel voor dat u geen gras gebruikt van gazons die zijn behandeld met herbiciden. Meng een halve centimeter maaisel in de grond of voeg er daarna nog een tot twee centimeter bovenop.

Mulchen

Mulch kan worden gemaakt van een verscheidenheid aan organisch materiaal, waaronder versnipperde bladeren, hooi en grasresten. Het aanbrengen van een centimeter mulch op de grond levert een gestage stroom van voedingsstoffen op naarmatemulch, ontbindtindt. Veel tuinders kiezen ervoor om mulch in combinatie met compost te gebruiken om een uitzonderlijk gezonde grond te creëren.

Eenmaal de tuin lenteklaar maken gedaan is, is het wachten op warmer weer voor het planten en zaaien in volle grond. Veel succes!

Written by