woonkamer groter laten lijken

Hoe kun je je woonkamer groter laten lijken?

Heb jij een kleine woonkamer? En heb je soms moeite om deze zo optimaal en ruimtelijk mogelijk in te richten? Je bent niet de enige. Veel mensen hebben moeite met het inrichten van kleine ruimtes en dit is ontzettend zonde. Een kleine woonkamer hoeft namelijk helemaal niet klein te lijken! In dit artikel vind je verschillende tips die je woonkamer groter laten lijken.

Gebruik lichte kleuren

Donkere kleuren in een kleine ruimte kunnen de ruimte optisch gezien nog kleiner maken. In een kleine woonkamer kun je dus het beste kiezen voor een lichte vloer en lichte kleuren op de muur. Wil je liever een donkere kleur in je woonkamer gebruiken? Kies er dan voor om accessoires in deze kleur te gebruiken. Wil je toch een muur in een donkere kleur? Kies dan voor de kleinste muur in je woonkamer.

Ga voor lichte raamdecoratie

Zware en opvallende raamdecoratie in je woonmkamer kunnen ervoor zorgen dat de ruimte nog kleiner lijkt. Kies in plaats van zware donkere gordijnen voor vitrage. Vitrage is deels lichtdoorlatend: ideaal om de ruimte groter te laten lijken. Een ander alternatief is het plisségordijn. Deze gordijnen hangen in je raam, in plaats van ervoor. Ook kun je ze zo instellen dat ze zowel aan de bovenkant als aan de onderkant licht doorlaten. Ideaal voor een kleinere woonkamer!

Laat je meubilair zweven

In een kleine woning is het belangrijk dat het meubilair niet te zwaar oogt. Een massieve lompe hoekbank kan al snel de hele ruimte opslokken. Kies daarom voor meubels op poten. Meubels op poten zorgen ervoor dat de massa van de meubels omhoog komt. Op deze manier maken ze beter gebruik van de ruimte. Daarnaast zorgt zwevend meubilair ervoor dat je de vloer (gedeeltelijk) nog ziet. Dit zorgt ervoor dat je woonkamer optisch groter lijkt!

Maak optimaal gebruik van je wanden

In een kleinere woonkamer is het belangrijk dat je optimaal gebruik maakt van de ruimte die je tot je beschikking hebt. Gebruik daarom je wanden! Hang bijvoorbeeld enkele wandplanken boven je tv. Of plaats een mooie wandkast in die ene hoek. Naast het praktische doeleinde, zorgen accessoires aan de wanden ook voor een ruimtelijker gevoel in je woonkamer.

Dit waren onze vier tips die je woonkamer groter laten lijken. We hopen dat je er wat aan gehad hebt en nieuwe inspiratie hebt opgedaan. Veel plezier met het inrichten van je woning!

Written by