Hoe kun je kleding met elkaar combineren?

Kledingitems met elkaar combineren, ik hou ervan! Maar hoe begin je? Ik merk dat veel dames het lastig vinden om zelf een outfit samen te stellen en hoe ze meerdere kledingitems met elkaar kunnen combineren om zo een toffe outfit te creëren. En dan het liefst ook nog outfits die je naar verschillende gelegenheden kunt dragen. Dat ene leuke jurkje hangt maar in je kast, want je hebt geen idee met welke items je deze moet combineren. Zonde! Daarom geef ik je een aantal handige tips, zodat jij elke dag een leuke outfit kan samenstellen. 

Zorg voor overzicht in je kledingkast

Uit onderzoek is gebleken dat een vrouw 365 dagen voor haar kledingkast staat. Elke dag dus! Een onoverzichtelijke kledingkast kan voor een hoop stress zorgen. Je kunt niks meer vinden en een outfit samenstellen kost al gauw een half uur. We weten natuurlijk allemaal dat een half uur in de stressvolle ochtend kostbare tijd kan zijn! Zorg daarom voor overzicht in je kledingkast. Afhankelijk van hoe jouw kast is ingedeeld kun je het sorteren met stapeltjes. Een stapeltje broeken, een stapeltje t shirts en een stapeltje vesten. Heb je veel ruimte om kleding op te hangen? Hang dan alle jurken bij elkaar en daarnaast bijvoorbeeld alle rokjes. Onderin je kast kun je dan jouw collectie schoenen neerzetten. Zo zie je bijvoorbeeld de rehab sneakers nicolette die je laatst aangeschaft hebt in één oogopslag shinen. Als je overzicht in jouw kledingkast gaat aanbrengen, probeer dan ook meteen items die je al geruime tijd niet gedragen hebt te verkopen of te doneren. De kans is groot dat je het niet meer zult dragen als je het al zolang niet gedragen hebt en bovendien neemt het onnodig ruimte in.

Zorg voor goede basiskleding

Mooie basic items zijn onmisbaar in iedere kledingkast. Een mooie zwarte of witte broek is de basis om een kledingcombinatie te maken. Verder zijn basic topjes ook een must om aan te schaffen wanneer je deze nog niet in je kast hebt hangen. Zo kun je bijvoorbeeld de zwarte skinny dragen met een zwart topje. Zeker als je in de basis met één kleur werkt maakt het je outfit rustig en bovendien kleed zwart lekker af! Afhankelijk van de gelegenheid kun je eroverheen een blazer dragen voor een zakelijke look of een leuk vest voor een casual outfit.

Laat kleuren terugkomen

Wanneer je kleur laat terugkomen in je outfit, zorg je ervoor dat het een geheel vormt en bovendien maak je je outfit hiermee compleet. Het is de regel om kleding met elkaar te combineren. Heb je bijvoorbeeld een opvallende kleur in jouw sneakers of laarzen? Laat deze kleur dan terugkomen in je kleding of in accessoires zoals je handtas, een riem of een sjaaltje. 

Combineer wijde items met strakke kleding stuks

Vroeger was je helemaal trendy wanneer je een wijde rok droeg gecombineerd met een wijde trui. Maar eerlijk is eerlijk, niet iedereen kan zo’n outfit dragen. Dit staat alleen leuk wanneer je wat langer bent. Daarom is de vuistregel: draag je een wijd kledingstuk? Combineer dit dan met een strakker item. Als voorbeeld kun je een strakke skinny dragen in combinatie met een losse top, of een smal gesneden broek met een wijde blouse. 

Succes!

We hopen dat je iets hebt aan onze tips om outfits met elkaar te combineren en laat het ons vooral weten als jij ook nog handige tips hebt!  

Written by