Hoe kun je een coach worden?

Wil je graag zzp coach worden? Dan is het belangrijk dat je vooraf weet wat je allemaal dient te doen. Het is namelijk geen beroep wat je even snel tussendoor doet. Het vergt veel tijd, aandacht en investering. In deze blog vertellen we je precies wat je allemaal dient te doen om een succesvolle coach te worden. 

Welk type coach word ik? 

Veel startende coaches weten wel dat ze mensen graag willen helpen, maar weten nog niet per se hoe ze dat willen doen. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende vormen van coaching. Ga je een opleiding wandelcoach volgen, kies je voor een personal trainer of wil je gewoon een lifestyle coach worden? Pas wanneer je dit duidelijk voor jezelf opschrijft, zet je de eerste stap om een succesvolle coach te worden.

Begin simpel 

Je kent het vast wel. Less = more. Ook tijdens het begin van je coaching-carrière is dit namelijk van toepassing. Het is allemaal nog nieuw en daarom is het belangrijk dat je de focus legt op de basis. Kies een doelgroep, kies een manier waarop je zichtbaar en vindbaar wordt voor je doelgroep en kies een tarief. Hou jezelf vervolgens aan deze eisen. Als het in de toekomst gaat lopen zoals je het wilt, heb je altijd nog de mogelijkheid om uit te breiden. 

Leer denken als ondernemer! 

Het is ontzettend belangrijk om te leren denken als een ondernemer. Een ondernemer en coach zijn twee verschillende beroepen, maar maken elkaar een stuk sterker. Wanneer je start als coach ben je aan het begin meer tijd kwijt aan je marketing en sales, dan het daadwerkelijk coachen. Jouw klanten staan namelijk niet automatisch aan je deur. Je moet er wat voor doen en als ondernemer weet je natuurlijk hoe je de doelgroep het beste bereikt. 

Waar ga je coachen? 

Uiteraard is het ook gewoon mogelijk om je klanten te ontvangen in je appartement, maar dat komt niet echt professioneel over. Denk daarom goed na over de locatie. Huur je een coachingsruimte of ga je bij de klant zelf langs? Genoeg mogelijkheden, zolang je er maar goed over nadenkt. Mocht je het toch thuis willen doen, richt dan een speciale kamer in voor je trainingen. 

Heb ik een verzekering nodig? 

Het is niet verplicht om een verzekering af te sluiten, maar wij raden het wel aan om, indien je fulltime coach wordt, een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Zo krijg je namelijk ook een inkomen wanneer je tijdelijk niet kan werken. Deze verzekering hoeft tevens niet duur te zijn!

Written by