hoe kun je gestolen fiets terugvinden

Hoe kun je een gestolen fiets terugvinden?

In Nederland zijn er meer fietsen dan mensen. Wij staan wereldwijd dan ook bekend als het fietsland van de wereld. Helaas hoort er bij een fietsland ook dat er vaak een fiets gestolen wordt. In Amsterdam worden dagelijks zo’n 100 fietsen gestolen, waarvan nog geen 4% wordt teruggevonden. Hoe kun je een gestolen fiets terugvinden?

1. GPS Tracker

Tegenwoordig zijn er allerlei technieken ontwikkeld die het leven makkelijker maken. Zo ook de fiets GPS tracker van tegenwoordig. Door een GPS tracker in je fiets te plaatsen, heb jij altijd “contact” met jouw fiets en kun je realtime de locatie van je fiets zien. Zodra jouw fiets gestolen is, kun je de locatie van je fiets dus altijd terugvinden. Wel is het altijd verstandig om de hulp van de politie in te schakelen en dat je niet zelf op pad gaat. Je weet immers nooit met wat voor types je te maken krijgt.

2. Camerabeelden

Als jouw fiets beveiligd staat gestald, kun je zorgen dat er een camera wordt geplaatst. Hiermee kun je naar de politie gaan, waardoor de pakkans een stuk groter is. Simpelweg omdat er een signalement van de dader gegeven kan worden. Toch kun je niet zomaar overal een camera plaatsen. Dit is dus met name voor de stalling (of tuin) van jouw huis.

3. Unieke fiets kopen

Als jij een unieke fiets koopt, is de kans dat deze teruggevonden wordt een stuk groter. Een roze fiets valt namelijk een stuk meer op dan een standaard model zwarte fiets. Zo zijn er tegenwoordig ook anti diefstal fietsen. Deze kenmerken zich vaak door een wat hoekig frame, waarin de beveiliging is bevestigd. Het is natuurlijk beter om diefstal te voorkomen dan het terugvinden van je fiets. Echter heb je nooit de garantie voor succes. Er zijn genoeg fietsendieven die geraffineerd te werk gaan en binnen een paar minuten een fiets gestolen hebben. 

Written by