haal het maximale uit je hoorbatterijen

Hoe kun je het maximale uit je hoorbatterijen halen?

Er komen steeds meer oplaadbare hoorbatterijen op de markt, maar toch zien we nog steeds dat de meeste hoortoestellen op traditionele zink-lucht batterijen werken. Daarom is het belangrijk dat je hier zorgvuldig mee omgaat. Maar waar moet je dan rekening mee houden? We hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet zodat je het maximale uit je hoorbatterijen weet te halen. 

Conclusie, welke batterijen zijn het best?

Het is lastig om te zeggen welke batterijen het beste zijn. Dat is natuurlijk afhankelijk van de eisen die jij aan de batterijen stelt. Uit testen is gebleken dat de Rayovac Extra Advanced 312 batterijen goed presteren. Rayovac, een aanbieder van hoorbatterijen, krijgt namelijk goede recensies. De batterijen van dit merk kunnen niet oxideren en ze hebben een lange levensduur. Uiteraard is de levensduur afhankelijk van hoe jij met de batterijen omgaat. Daarom nu eerst een paar tips om de levensduur te verlengen.

Levensduur van de batterijen verlengen

Gemiddeld gaan hoorbatterijen 3 tot 20 dagen mee. Dat is afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld hoe je ermee omgaat, van welk merk de batterijen zijn en dergelijke. Wist je dat het mogelijk is om de levensduur van de batterijen te verlengen? We geven je graag onze tips! 

De 5 minuten regel

De 5 minuten regel houdt in dat zodra je de sticker van de batterij afhaalt, 5 minuten wacht voordat je de batterij in het hoortoestel plaatst. Uit onderzoek is gebleken dat je met de 5 minuten regel de levensduur met 80% kunt verlengen! Dat komt neer op zo’n 3 tot 5 dagen. Best de moeite waard om te proberen, toch?

Zet het hoortoestel ‘s nachts uit

Het is natuurlijk zonde om het hoortoestel aan te laten wanneer je deze niet gebruikt. Zet daarom het hoortoestel ‘s nachts altijd uit. Je hoeft niet perse de batterijen uit het toestel te halen, maar dit kan natuurlijk wel. Zet in ieder geval wel het batterijcompartiment open en zorg ervoor dat je het hoortoestel ‘s nachts bewaart in een droogbox. Hoortoestellen kunnen namelijk niet tegen vocht, dus het is belangrijk dat je ze elke nacht goed laat drogen.

Ga zorgvuldig met de batterijen om

Verder is het belangrijk dat je zorgvuldig met de batterijen omgaat. Was bijvoorbeeld altijd je handen voordat je de batterijen gaat vervangen en vervoer de batterijen altijd voorzichtig. Bewaar batterijen nooit in je broekzak, maar bijvoorbeeld in een speciale sleutelhanger voor hoorbatterijen. Op die manier heb je altijd batterijen mee voor het geval dat. 

Written by