Hoe kun je je auto tunen?

Voor velen is hun auto hun trots. Dat is geen verrassing aangezien er vaak een smak geld wordt geïnvesteerd in een auto. Of het nu om een prijzige nieuwe auto gaat of een occasion welke dankzij een flinke opknapbeurt weer fier op vier wielen staat, het is duidelijk dat men vaak zijn of haar hart en ziel in de wagen stopt.

Auto tunen is de volgende stap in liefde voor je auto. Tunen houdt in dat je de auto door middel van kleine en grote aanpassingen steeds krachtiger en efficiënter maakt. Deze hobby wint steeds meer aan populariteit omdat het ontzettend gaaf is om zelf invloed te hebben over de prestaties van jouw auto. Voor velen is auto tunen dan ook niet meer een hobby, maar een levensstijl.

Waar te beginnen met auto tunen?

Beginnen met auto tunen kan op veel verschillende manieren. Er zijn namelijk ontzettend veel onderdelen van de auto die aangepast kunnen worden. Over het algemeen kiezen beginners echter voor kleine aanpassingen met een relatief grote impact. Op deze manier zie je namelijk al snel resultaat, ook bij een minder groot budget.

Om beginnende auto tuners te helpen, hebben we een lijst met tips samengesteld.

Tips voor (beginnende) auto tuners:

– Kies de tijd om te sleutelen aan je auto goed uit. Het is een stuk makkelijk om aan je auto te werken als het licht is en de zon schijnt dan wanneer het donker is en regent.

– Een goede voorbereiding is ontzettend belangrijk. Zorg er dus voor dat je jezelf van te voren goed ingelezen hebt en dat je al het gereedschap bij de hand hebt.

– Probeer moeren, schroeven en andere onderdelen niet te forceren. Als je te veel kracht zet of te ver doordraait, kun je dit onderdeel beschadigen. Is het toch nodig om veel kracht te zetten, begin dan voorzichtig en zet geleidelijk aan meer kracht.

Tip: https://www.extremecarstyling.nl/wagner-tuning 

– Laat jezelf niet te snel uit het veld slaan. Alhoewel sommige klussen behoorlijk lastig kunnen zijn en het beste door een ervaren tuner uitgevoerd kunnen worden, zijn er genoeg andere klussen die ook goed te doen zijn voor minder ervaren auto tuners.

– Noteer bij het demonteren van een deel van je auto welke onderdelen je los sleutelt en op welke plek deze onderdelen horen te zitten. Dit scheelt je later een hoop werk wanneer je alles weer terug moet schroeven.

– Auto tuning is nog leuker wanneer je anderen bij jouw project betrekt. Je kunt veel van andere auto tuners met meer ervaring leren en door ervaringen met elkaar te delen kun je weer nieuwe ideeën op doen.

Uitgelicht: https://www.extremecarstyling.nl/remus 

– Oefening baart kunst. Des te vaker je aan je auto sleutelt, des te natuurlijker het zal voelen.

Written by