Hoe kun je je kind helpen met leren?

Kinderen groeien zo snel op. Het leek nog de dag van gister dat je kind een baby was. Echter is je kindje nu al zo oud dat hij of zij zelfs proefwerken op school is begonnen te maken. Het begint op de basisschool rond groep 7 dat je kindje voor het eerst een proefwerk moet maken. Je kindje gaat zichzelf voor het eerst moeten voorbereiden en gaan leren. Hoe je je kindje het best kan helpen met het leren lees je hieronder!

Topografie

Het is handig om afhankelijk van het soort proefwerk een tactiek vast te stellen hoe je kindje zich het beste kan voorbereiden. Stel dat gaat om een proefwerk waar topografie getoetst gaat worden. Je zou desbetreffende land, provincie of gebied kunnen uitprinten en de namen van de gevraagde steden weg kunnen laten. Dat is een van de meest makkelijke manieren om je kindje te laten oefenen met de stof. Een unieke manier van topografie oefenen kan met behulp van verkeerskleden van echte steden. Koop een verkeerskleed van de stad die je kind het lastigste vind om te onthouden en door te spelen of te kijken naar het kleed zal je kindje desbetreffende stad niet meer vergeten. Hierbovenop komt natuurlijk het voordeel dat je nu een originele kleed erbij hebt!

Spelling

Een andere veelvoorkomende vorm van proefwerken is door middel van een dictee. Misschien herinner je je die nog van vroeger! Deze bestaan meestal uit een lijst aan woorden die geoefend moeten worden. De woorden zullen uiteindelijk door de leraar opgelezen worden, soms letterlijk en soms in de vorm van zinnen. Wat opgelezen wordt moet opgeschreven worden. Wat is nou een betere manier dan dit na te bootsen thuis? Zo is je kindje volledig voorbereid op wat komen gaat. Door de woorden meerdere keren op te schrijven oefent je kindje met de woorden en zal hij of zij ze foutloos op kunnen schrijven!

Theorie

Tot slot komt het vaak voor dat er in de vorm van proefwerken vragen over een bepaalde tekst worden gesteld. Er is een stuk tekst dat geleerd moet worden. In hoeverre de tekst geleerd is wordt dan getoetst aan de hand van het proefwerk. Een van de beste manieren waarop je kindje zich hierop kan voorbereiden is door de tekst samen te vatten. Hierdoor gaat je actief aan de slag met de tekst en onthoudt hij of zij beter de stof. Hiernaast kan je kindje of iemand anders vragen bedenken over de stof. Deze vragen kan je kindje dan beantwoorden om te checken hoeveel stof is blijven hangen. 

Written by

3   Posts

View All Posts