Hoe kun je overleven in de natuur

Survivallen is een activiteit dat niet gemaakt is voor iedereen. Het vraagt namelijk om uiterst doorzettingsvermogen, motivatie en wilskracht. Survivallen is natuurlijk niet zomaar een activiteit want je leert op deze manier om te overleven in de natuur. Daarnaast daag je ook jezelf uit om weer even terug naar de basis te gaan. Het is inderdaad moeilijk, maar met de juiste tips kan jij het ook! Hoe je kunt overleven in de natuur? Dat vertellen we je in deze blog! 

Veilig water drinken 

Wat hebben we nodig om te overleven? Juist. Water. Het is daarom ontzettend belangrijk dat je op zoek gaat naar een bron met vers water. Ga op zoek naar dingen die erop wijzen dat er vers water in de buurt is. Denk hierbij aan plekken met groene planten of bomen, lager gelegen plekken en sporen van dieren zoals looppaadjes en voetafdrukken. Wij raden het daarom ook aan om altijd op pad te gaan met waterfilters outdoor. Zo’n waterfilter zorgt ervoor dat je veel geld bespaart en zuivert het water. Je bent op deze manier beschermt tegen kruisbesmetting, vuil en vervuiling! 

Lichtgewicht uitrusting 

Daarnaast wil je natuurlijk wel zo comfortabel mogelijk je survival activiteit afronden. Daarbij is het belangrijk om een goede, lichtgewicht uitrusting te hebben. Hoe minder je meeneemt, hoe beter. Niet alleen omdat je het niet hoeft te dragen, maar ook omdat het eigenlijk ook bij het survivallen hoort. Het is namelijk de bedoeling dat je jezelf uitdaagt en met zo min mogelijk middelen zien te overleven. Bedenk daarom goed wat je écht nodig hebt. 

Ga samen op reis! 

Ben je nog geen survival expert en ga je voor het eerst op survival reis? Ga dan samen met je vriend of vriendin! Op lastige momenten heb je elkaar, het is een stuk veiliger en natuurlijk maakt het je trip ook een stuk gezelliger. Zorg ervoor dat je laat weten wat de route is en vertel hoe je reis eruit ziet. Zo heb je vast wel een kennis of vriend die met je mee wilt met deze spannende trip. 

Herken planten 

Hoe leuk het survivallen ook is, je kunt natuurlijk niet onvoorbereid op reis gaan. Je moet daarom ook veel lezen en leren over de natuur. Om te beginnen is het belangrijk om eetbare planten te herkennen. Je kunt natuurlijk (gedroogd) eten meenemen. Dit hoef je in de meeste gevallen alleen maar op te warmen met warm water, maar wat als je even geen eten voor handen hebt? Dan ben je aangewezen op de natuur. Dan is het natuurlijk wel zo fijn als je weet welke planten je wel en niet kunt eten. Sterker nog, het is in sommige gevallen zelfs een kwestie van leven of dood. Bij twijfel? Niet eten! Je kunt voor jezelf een mooi schema maken met alle eetbare planten. Staat de plant er niet tussen of heb je er geen goed gevoel bij? Dan doe je het absoluut niet!

Written by