Hoe kun je passende verlichting vinden voor je aquarium?

In Nederland zijn er een groot aantal aquarium eigenaren. Het hebben van een aquarium met al dan niet tropische vissen is een leuke hobby en zorgt daarnaast ook nog eens voor een extra element binnen het interieur. Er zijn altijd volop ontwikkelingen met betrekking tot accessoires en verbeterde technieken om de beste leefomgeving voor de vissen te creëren. Een belangrijk aquarium accessoire dat elk aquarium heeft, is de verlichting. Bij aquariumverlichting komt nogal wat kijken en er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden bij het aanschaffen van aquariumverlichting. Steeds meer aquariumwinkels bieden hun producten online in een webshop aan en maken het nog makkelijker.

Wanneer je aquariumverlichting aanschaft zijn er een aantal zaken om op te letten

Voordat je verlichting voor je aquarium aanschaft is het goed om te bedenken wat de reden van de aankoop is. Wil je simpelweg je bestaande verlichting vervangen omdat deze daaraantoe is, of wil je verbeterde verlichting in je aquarium. Je vindt tegenwoordig verlichting die meerdere functies vervullen. Zoals bijvoorbeeld verlichting die ervoor zorgt dat het aquarium er groter uitziet. Het is daarnaast ook zaak om goed te bedenken wat de vissen nodig hebben en hoeveel lampen het aquarium nodig heeft. Wanneer je een relatief groot aquarium hebt of je bent op zoek naar een fellere lamp dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een 2w high powerlamp. Vooral bij het online bestellen is het belangrijk dat je de lamp met de juiste capaciteit passend bij de adapter aanschaft.

Ledverlichting heeft de toekomst

Vrijwel elk zee- of zoetwateraquarium of zelfs terrarium maakt tegenwoordig gebruikt van LED verlichting. Er is onderscheid tussen zoetwater LED verlichting en zoutwater LED verlichting. Light Emitting Diode lampen zijn zeer energiezuinig, hebben een relatief lange levensduur en zijn een krachtige lichtbron. Tl-verlichting moet relatief gezien vaker vervangen worden dan ledverlichting. Een ander voordeel aan ledverlichting, is dat je deze vaak kan dimmen en hierdoor dag- en nachtverlichting kan gebruiken zonder de verlichting volledig uit te zetten. Een groot voordeel voor veel mensen om voor aquarium LED verlichting te kiezen, is omdat de ledverlichting zich volledig richt op het aquarium en er geen overtollige lichttoevoer de kamer in komt, zodat je niet het gevoel hebt in fel verlichte kamer te zitten wanneer je aquariumlicht aanstaat.

Written by