oudere vrouw met rimpels

Hoe kun je rimpels verminderen?

Of je al jong rimpels krijgt en hoeveel je er krijgt hangt gedeeltelijk af van je genen, maar hangt ook af van omgevingsfactoren. Je kunt dus verschillende stappen ondernemen om rimpels te verminderen of gedeeltelijk te voorkomen.Wij geven je enkele tips waardoor je huid blijft stralen!

Rimpels verminderen met anti-rimpelcrème

Tegenwoordig zijn er erg veel antirimpelcrèmes op de markt. Allemaal beweren ze dat ze je rimpels verminderen, maar welke stofjes zorgen daar nu écht voor? Gebruik in ieder geval een crème met SPF, bijvoorbeeld factor 15. Stofjes als niacinamide kunnen ook helpen met rimpels verminderen: deze stof zorgt ervoor dat er meer collageen wordt aangemaakt. Hierdoor verminderen rimpels en lijntjes. Het stofje hyaluronzuur kan ook rimpels verminderen omdat het ervoor zorgt dat de huid meer vocht vasthoudt. 

Verminder rimpels door minder te drinken en roken

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat roken en overmatig alcoholgebruik kan leiden tot meer rimpels. Zo leidt roken tot meer vrije zuurstofradicalen, wat leidt tot een afname van collageen en elastine. Dit zorgt er weer voor dat je meer rimpels krijgt. Alcohol droogt je lichaam en daarmee ook je huid uit, waardoor je sneller rimpels krijgt. Vermijd om die reden ook crèmes en andere huidproducten waar alcohol in zit: ook deze drogen je huid uit waardoor je eerder rimpels krijgt. 

Zonnebrandcrème tegen rimpels

Blijf tijdens zonnige dagen zoveel mogelijk uit de zon en smeer zonnebrand op je gezicht voordat je naar buiten gaat. Een krachtige factor 50 helpt je huid enorm. Zon zorgt er namelijk voor dat je sneller rimpels krijgt. Zonnebrandcrème beschermt je huid tegen deze slechte invloed van de zon, waardoor je rimpels verminderen en je rimpels kunt voorkomen. 

Rimpels verminderen door slaap

Slaap voldoende als je rimpels wilt verminderen. Een slaaptekort kan leiden tot meer aanmaak van het stresshormoon cortisol, wat ervoor zorgt dat je huid minder collageen aanmaakt. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat je meer rimpels krijgt. Daarnaast wordt je huid doffer, ongezonder en krijg je sneller wallen. Slaap is natuurlijk ook gewoon gezond voor lichaam en geest, dus meer dan genoeg redenen om iedere nacht die zeven of acht uurtjes te pakken!

Rimpels voorkomen met een gezond dieet 

Een gezond dieet laat jouw huid echt stralen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je niet te veel suikers eet en niet te veel vet voedsel. Als je rimpels wilt verminderen is het juist goed als je voedsel eet dat rijk is aan omega 3 vetzuren, zoals noten, olijfolie en groene bladgroenten.

Vitamine E is ook goed tegen rimpels. Vitamine E vind je in voedsel als brood, zonnebloemolie, noten en zaden. Daarnaast is het goed om voedsel te eten dat rijk is aan antioxidanten, zoals bessen, zongedroogde tomaten en thee. Ook noten en zaden bevatten vitamine E. Let dus op een gezond dieet als je rimpels wilt verminderen en voorkomen. 

Written by