series kijken

Hoe kun je series kijken?

Als het buiten koud en donker is, is het heerlijk om even te ontsnappen aan de realiteit met series kijken. Bij de beste series wil je niet eens meer stoppen met kijken! Maar hoe zorg jij voor de beste serie-ervaring?

De voordelen van series kijken

Allereerst: wat zijn nou de voordelen van een serie kijken? Waarom niet gewoon een film opzetten?

Nou, series zijn geweldig omdat ze meestal veel afleveringen hebben. Dit betekent dat je je echt in het verhaal kunt inleven. Je hebt ook tijd om na te denken over wat er tussen de afleveringen door gebeurt, wat het nog leuker maakt. Vol spanning wacht je dan af tot de volgende aflevering.

Wat echt leuk is aan series, is dat ze in seizoenen worden uitgebracht. Je kan een serie daardoor per seizoen binge watchen! Het enige nadeel: je moet soms erg lang wachten tot het nieuwe seizoen van je favoriete serie uit is. Maar daardoor blijft alles gelukkig wel spannend.

Wat je nodig hebt om series te kijken

Nu je de voordelen van series kijken kent, is het tijd om je voor te bereiden op een geweldige serie-ervaring. Hier zijn een paar tips:

  • Pak eerst wat hapjes en drankjes. Een grote kop thee of warme chocolademelk is een perfect drankje voor tijdens de winter, maar een koud glas bier of cola is tijdens de zomer natuurlijk ook meer dan welkom. En vergeet de snacks niet: een lekkere borrelplank, wat popcorn of een schaaltje met chips brengt jouw serie-ervaring al snel naar een hoger niveau.
  • Zorg ervoor dat je telefoon op stil staat (of nog beter, zet hem helemaal uit), want een telefoon kan erg afleidend zijn! Je wilt je zo goed mogelijk kunnen inleven in de personages en in het verhaal. Dan is het niet fijn als je telefoonmeldingen je telkens uit de ervaring trekken.
  • Comfort en gezelligheid zijn super belangrijk! Trek wat comfortabels aan, dim alle felle lichten en ga lekker onderuit op de bank zitten. 
  • Zoek iemand om mee te kijken, of kijk de serie lekker alleen. In je eentje een serie kijken is geweldig als je even wat tijd voor jezelf nodig hebt. Maar vaak is het ook fijn om een serie te kijken met een goede vriend of met je partner. Het leuke is dat je dan iemand hebt om de afleveringen mee te bespreken!

Waar kun je series kijken?

Er zijn verschillende streamingdiensten beschikbaar die allemaal andere films en series aanbieden. We zullen je enkele voorbeelden geven.

Netflix

Netflix is de grootste streamingdienst en wat betreft series kijken zit je bij Netflix altijd goed! Netflix biedt veel series aan waaronder veel eigen producties, ook wel Netflix Originals. Ben je gek op documentaires? Dan is Netflix echt iets voor jou, want de streamingdienst biedt veel documentaireseries aan.

Netflix biedt verschillende abonnementen aan, zodat je de beste optie voor jouw behoeften kan kiezen.

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video is een streamingdienst van Amazon. Dit betekent dat je een Amazon Prime-account nodig hebt om deze dienst te gebruiken. Vervolgens kun je veel films en series via de app bekijken op je telefoon, tablet of laptop, maar ook op je smart tv.

Amazon Prime Video heeft ook eigen producties, die Amazon Originals worden genoemd. Net als Netflix biedt Amazon Prime Video verschillende abonnementen aan, zodat je kunt kiezen wat het beste bij je past! Een groot voordeel van Amazon Prime Video is dat je er automatisch Amazon Prime bij krijgt. Met deze service krijg je gratis en snelle bezorging op heel veel producten van Amazon.

Disney+

Disney+ is de streamingdienst van Disney. Maar ze hebben zo veel meer dan alleen Disneyfilms! Disney+ biedt films en series van de Walt Disney Studios, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Er staan dus veel grote producties op de streamingdienst. Ideaal voor series kijken met je kinderen!

Disney+ is iets duurder dan de andere twee genoemde streamingdiensten, maar biedt wel een gratis proefperiode van 7 dagen. Daarna kun je kiezen uit verschillende abonnementsopties.

Videoland

Videoland is een Nederlandse streamingdienst. Ze hebben een ruim aanbod aan voornamelijk Nederlandse films, series en documentaires. Ben jij dus van de Nederlandse realitysoaps? Dan is Videoland echt iets voor jou!

Net als de andere streamingdiensten biedt Videoland verschillende abonnementen aan. Je kunt kiezen om per maand of per jaar te betalen. Ook krijg je een gratis proefperiode van een week.

NPO Start en NPO Plus

NPO Start is een Nederlandse streamingdienst van de publieke omroep NPO. Ze bieden twee soorten abonnementen aan: NPO Start en NPO Plus. NPO Start is gratis, maar heeft reclames. Voor NPO Plus betaal je wel, maar dan hoef je niet naar reclames te kijken! Ook krijg je toegang tot extra programma’s en films.

Op de NPO streamingdiensten kun je Nederlandse televisieprogramma’s terugkijken, zoals alle seizoenen van Beste Zangers. Maar dat niet alleen: NPO Start en Plus hebben een ruim aanbod van Nederlandse films, series en documentaires. Ook bieden ze buitenlandse producties aan. 

Hoe vind je de juiste series?

Verschillende streamingdiensten hebben verschillende series, maar hoe weet je precies waar je moet beginnen? Hoe vind je die ene spannende serie waarbij je niet kunt wachten tot de volgende aflevering?

  • Vraag het aan familie en vrienden! Bijna iedereen heeft wel een serie gezien waarbij ze bijna niet konden stoppen met kijken.
  • Check lijsten van bijvoorbeeld IMDb voor de best beoordeelde shows. Op die manier vind je gemakkelijk welke series door anderen hoog werden beoordeeld!
  • Bekijk de series die streamingdiensten aanbevelen, gebaseerd op je kijkgedrag. Je krijgt altijd series aanbevolen die lijken op series die je al hebt gezien.

Zo. Met deze tips word jij in een mum van tijd een échte binge watcher! Veel plezier met series kijken. 

Written by