Hoe kun je snel afvallen?

Zijn er bij jou coronakilo’s bijgekomen? Of wil je voor je eigen gezondheid afvallen? Wat de reden ook mag zijn, afvallen is voor de meeste mensen niet makkelijk. Maar hoe kun je snel afvallen? Wij geven je enkele tips waarmee je op een gezonde manier snel kunt afvallen. 

Hoe kun je snel afvallen door dieet? 

Het is belangrijk om programma’s te vermijden die claimen dat je in een hele korte tijd veel af kunt vallen zonder hier moeite voor te doen. De kans is groot dat je bij dit soort programma’s belangrijke voedingsstoffen mist. Daarnaast zijn dit soort dieetprogramma’s vaak erg intensief, waardoor je na het einde van het dieet weer veel meer gaat eten. Hierdoor ontstaat er een soort jojo-effect waarbij je door het dieet veel afvalt maar daarna weer snel kan aankomen. 

Vermijd daarnaast ook supplementen of middeltjes die claimen dat je snel afvalt zonder veel moeite. Vaak werken deze middeltjes niet, of zitten er ongezonde stoffen in. Ook hier geldt: gun jezelf de tijd om af te vallen. 

Maar hoe kun je dan snel afvallen met een dieet? Als je gezond en effectief wilt afvallen, dan moet je een dieet kiezen dat je vol kunt houden. Natuurlijk is het altijd nodig om in te perken wat je eet, maar als je het lang vol wilt houden is het belangrijk dat je met mate soms ook iets kunt eten dat je echt lekker vindt. Kies daarom voor een dieet dat bij je past.

Hoe kun je snel afvallen door bewegen?

Meer bewegen is erg belangrijk als je snel wilt afvallen. Doe dit wel in combinatie met een dieet, want dan heb je de grootste slagingskans. Heb je weinig tijd om te sporten? Probeer dan in je dagelijks ritme meer te bewegen. Maak tijdens werkdagen bijvoorbeeld wandelingetjes wanneer je pauze hebt, pak vaker de fiets in plaats van de auto en neem de trap in plaats van de lift. Een blokje om voor of na je werk helpt ook al. 

Een goed begin: vermijd alcohol en frisdrank

Natuurlijk zijn alcohol en frisdrank echte caloriebommen. Zo zitten er in 200 ml cola 74 calorieën en 145 calorieën in een blikje bier. Ter vergelijking: in een enkele boterham met kaas zitten zo’n 190 calorieën. Water drinken is veel gezonder en zorgt er zonder calorieën voor dat je goed gehydrateerd blijft. Ook kan het helpen om zwarte koffie te drinken, of thee zonder koffie of melk.Written by