Hoe kun je snel afvallen?

Hoe kun je lekker eten maar toch afvallen?

Wil jij lekker eten maar toch een paar kilo afvallen? Met deze tips wil ik je inspireren om lekker maar toch gezond te leven. Val een paar kilo af in slechts een paar weken tijd, en voel je hierdoor nog eens lekker fit! Een win-win situatie dus.

Gezond, makkelijk en snel afvallen zonder hongergevoel

Iedereen wilt snel afvallen, maar ja hoe doe je dat? Jezelf verhongeren? Nee zeker niet. Alleen maar smoothies drinken is ook niet de oplossing. Hieronder lees je een paar tips waarmee je gezond en snel een paar kilo’s kan afvallen.

Werkt het crashdieet om snel af te vallen?

Een crashdieet is helaas niet de oplossing, enkele dagen na een crashdieet zal je weer vallen in je normale eetpatroon en zitten die kilo’s er zo aan. Dit ken je wel als het bekende jojo effect. Een streng dieet zoals het crashdieet zorgt ervoor dat je lichaam vaak niet meer dan 400 tot 800 calorieën binnen krijgt, in plaats van de aanbevolen 2.500 kcal (man) of 2000 kcal (vrouw). Door het gebrek van voedsel val je snel af maar breekt ook waardevol spierweefsel af. Dat is iets wat je wilt voorkomen

De tip is hier dan ook heb geduld tijdens het afvallen, eet rond de 300-400 kcal minder dan aanbevolen en val kilo’s af in paar weken tijd. Uiteindelijk zal dit leiden tot het gewenste resultaat. En dat zonder jojo effect. 

Pas je eetgewoontes aan om snel af te vallen

Wil jij de eerste 2-3 kilo snel afvallen in je afvalproces? Vermijd zout dan als eerst, het zout wat je eet zorgt ervoor dat jouw lichaam vocht vasthoudt. Stap af van de kant-en-klaar maaltijden en ga lekker zelf aan de slag. Doordat jij puurder gaat eten, krijgt je lichaam minder behoefte aan zout en zal je de eerste kilo’s sneller kwijtraken. Niet alleen jij zal blij zijn, je organen ook!

Vermijd snelle koolhydraten om snel af te vallen

Wil je snel afvallen, vermijd dan snelle koolhydraten. Wat zijn snelle koolhydraten hoor ik je denken. Snelle koolhydraten zit in witte bloem, en alle producten die daarvan zijn gemaakt zoals: Wit brood, stokbrood, pasta, taart, cake en koek. En dit lijstje gaat maar door. 

Wil je nou deze snelle koolhydraten vermijden, kies dan voor volkoren producten. Eet je af en toe dit soort koolhydraten, dan raad ik je aan om tegelijkertijd eiwitten of vet te eten. Hiermee zorg je ervoor dat de koolhydraten langzamer worden opgenomen in je lichaam, en voorkom je dat het lichaam het suiker omzet in lichaamsvet. 

Vermijd suikers om snel af te vallen

Dit is misschien wel de lastigste en meest drastische oplossing, maar stop met enorme hoeveelheden suikers te eten. Breek je met jouw suikerverslaving, dan zal dit in het begin lastig gaan. Eenmaal gewend zul je merken dat jij je steeds energieker gaat voelen en dat de kilo’s er vanaf vliegen. Helaas ziet het lichaam alcohol als pure suiker en niet te vergeten alle lekkere koekjes, chocola, frisdrank, sapjes, dus kortom in bijna alles wat we lekker vinden zit suiker.

Maar stop je met je suiker inname dan is jouw lichaam je heel dankbaar en zal je zien dat kilo’s eraf vliegen. Nou zeg ik niet dat je alles moet stoppen, af en toe een koekje kan geen kwaad. Hierin is balans vinden het belangrijkste. 

Voldoende groenten helpen je om snel af te vallen

Het klinkt misschien cliché maar het werkt echt, eet lekker veel groenten. Groenten zitten vol vitamines en weinig koolhydraten. Verder versnellen groenten het afvallen door de vitamines, vezels en mineralen die in je lichaam terecht komen. 

Eet voldoende eiwitten om snel af te vallen

De laatste voedsel tip vanuit mij is eet voldoende eiwitten. Voeg eiwit toe aan je maaltijden en tussendoortjes, om sneller af te vallen. Eiwitten kan je vinden in kwark, eieren, tofu, vlees, vis en gevogelte. Tevens voorkomt eiwit ervoor dat je bloedsuikerspiegel snel stijgt. Ook is eiwit een belangrijke bouwstof voor je spieren, het helpt je sneller herstellen na een sportsessie en geeft een verzadigd gevoel, je blijft dus langer vol zitten.

Dit in combinatie met voldoende groenten en beweging zal je zien de kilo’s er vanaf vliegen. 

Afvallen? Beweeg meer

Dit is de meest logische tip van dit blog, verbrand meer kcal dan erin komen en je valt af. Hoe je dit doet? Simpel beweeg! Ga lekker een stukje lopen tijdens werk of pak de fiets naar werk in plaats van de auto. Nou is dit niet voor iedereen weggelegd dat snap ik. Loop na werk een stuk, het hoeft geen groot stuk te zijn. Wil je al je spieren trainen maar niet al te zwaar trainen? Ga recreatief baantjes trekken, tijdens het zwemmen train jij al je spieren zonder het te merken aangezien je heerlijk gewichtloos voortbeweegt. Doe dit bijvoorbeeld gezellig samen en de tijd vliegt voorbij en de calorieën vliegen eraf.

Zolang je twintig minuten per dag beweegt ben je goed bezig.

Heel succes met het volgen van deze tips!

Written by